A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829783.9208.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Harta NEAGRA a concedierilor. TOP JUDETE unde angajatii sunt trimisi acasa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-03-2014, ora 15:07

Harta NEAGRA a concedierilor. TOP JUDETE unde angajatii sunt trimisi acasa

Articol de Cristian Amariei

Constructorii de lucrari mari de infrastructura, precum si cei de cladiri, dar si firmele de paza au facut cele mai multe disponibilizari in 2014. In topul concedierilor anuntate de angajatori la ANOFM se afla in acest an judetele Vaslui, Valcea si Bacau.

Peste 2.800 de persoane si-au pierdut locul de munca la nivel national, cu circa 40% mai putin decat anul trecut, dar perioada ianuarie – februarie este irelevanta pentru intregul an.

Concentrand cel mai mare numar de angajati, raportat la judetele tarii, orasul Bucuresti conduce in 2014 topul concedierilor si pe cel al disponibilizarilor facute de o singura firma, aceasta activand in domeniul protectiei si pazei, potrivit datelor furnizate EVZ de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Alaturi de companii din Bucuresti, cele din judetele Vaslui, Valcea si Bacau au facut mai mult de o suta de concedieri, in 2014. In unele zone, acesta este efectul mega-disponibilizarilor de anul trecut.

In Valcea, de exemplu, scaderea activitatii la Oltchim, care functioneaza de mai bine de un an la mai putin de 20% din capacitate, a atras diminuarea afacerilor altor parteneri ai combinatului, de unde si numarul mare de concedieri din zona.

Judetele unde nu au existat disponibilizari colective au reprezentat doar un sfert din tara in 2013: Satu Mare, Botosani, Mures, Bistrita Nasaud, Harghita, Covasna, Sibiu, Arad, Vrancea, Braila, Constanta, Calea Severin, Gorj, Arges, Teleorman.

Anul trecut, in fruntea clasamentului ca numar de persoane concediate s-au aflat Oltchim, de unde au plecat peste 900 de angajati, dar si companiile private din constructii, de exemplu Tehnostrade, firma lui Dorinel Umbrarescu, care a trimis aproape 1.000 de salariati in somaj.

In top se afla si concedierile de la Mechel Campia Turzii, si cele de la combinatul Chimic Amurco din Bacau.

Sursa: realitatea.net

Foto: radiogrado.ro

     
Tag-uri: harta, concedieri, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii