A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815637.5286.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

"Happy" in varianta Fukushima, videoclipul care a devenit viral pe Internet
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-06-2014, ora 19:43

"Happy" in varianta Fukushima, videoclipul care a devenit viral pe Internet

Articol de Cristian Amariei

Un videoclip in care apar locuitorii din Fukushima dansand, pentru a prezenta 'latura optimista' a acestei regiuni, afectata de accidentul nuclear din 2011, a devenit un fenomen viral pe retelele de socializare din Japonia, informeaza vineri EFE, potrivit AGERPRES.

In videoclip apar dansand pe ritmurile melodiei 'Happy' — hitul lui Pharrell Williams — studenti, calugari budisti, bucatari si functionari, in decorurile urbane si naturale ale orasului Fukushima, o imagine mai putin obisnuita a acestei regiuni care a trecut printr-un cutremur catastrofal, un tsunami si un accident nuclear.

'Chiar si dupa accidentul nuclear, multi oameni au putut duce o viata normala si fericita. Am vrut sa aratam lumii atmosfera fericita in care traim', noteaza pe blogul sau autoarea videoclipului, Hitomi Kumasaka.

Videoclipul, difuzat de Kumasaka la inceputul lumii, a depasit 320.000 de vizionari pe Youtube si are deja cont propriu pe Twitter — unde s-a transformat intr-un 'trending topic'—iar autoarea a primit sprijinul a zeci de mii de persoane pe pagina sa de Facebook.

Kumasaka a decis sa realizeze videoclipul dupa ce s-a saturat de controversele si de 'imaginea negativa' sau 'simplificata' prezentata de mass-media. Accidentul nuclear a determinat evacuarea a circa 80.000 de persoane din regiune, iar cutremurul care a fost urmat de tsunami a provocat moartea a peste 18.500 de persoane in intreaga tara.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii