ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-11-2015, ora 11:53

HARTA JUDETELOR cu cele mai multe autovehicule fara asigurare RCA

Articol de Cristian Amariei
Aproximativ 30% din autovehiculele inmatriculate in Romania nu detin asigurare RCA, iar soferii cinstiti care detin o astfel de asigurare sunt nevoiti sa achite preturi mai mari pentru RCA. Judetele in care se regasesc astfel de situatii sunt cele din zona de sud si sud-est a tarii, unde Consiliul Concurentei recomanda Politiei Romane sa intensifice controalele in trafic.
Potrivit unei analize sectoriale realizate de inspectorii Consiliului Concurentei, pe baza datelor colectate de la mai multe institutii ale statului, s-a constatat ca gradul de cuprindere in asigurare a RCA se ridica la doar 71,3% din parcul auto national la finele anului trecut. Conform datelor DRPCIV, la 31 decembrie 2014, parcul auto national era format din 6.270.615 de autovehicule, din care 4.905.630 erau autoturisme.

In cazul autoturismelor gradul de cuprindere in asigurare a RCA, adica autoturisme cu RCA valabila, se ridica, la nivelul anului trecut, la 76,9%, adica pentru doar 3,77 de milioane de autoturisme. De aici rezulta ca peste 1 milion de autoturisme inmatriculate nu detin asigurare RCA valabila, iar o parte dintre acestea circula pe drumurile publice.
Judetele in care se constata cel mai redus grad de cuprindere in asigurare a RCA in cazul autovehiculelor sunt: Galati, Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Giurgiu, Teleorman, Olt si Dolj, asa cum se poate observa si din harta alaturata.

Mai multe detalii aici
     
Tag-uri: harta, asigurare, rca
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  06.11.2015 08:43

Extra lucru la domiciliu Cautam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time, circa 2-3 ore pe zi. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii