ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-12-2013, ora 13:45

HACKERI ROMANI, tepe de 2 MILIOANE de euro. Metoda ingenioasa prin care isi pacaleau victimele

Articol de Madalina Irimia

Shoppingul online e pe val, dar trebuie sa aveti mare grija de pe ce site-uri faceti cumparaturile. Clientii unor portaluri din strainatate s-au trezit fara niciun ban pe card, dupa ce si-au dat datele personale in timpul unor tranzactii. De vina este o grupare de hackeri romani, anihilata de politistii de la Investigarea Fraudelor, procurorii DIICOT si Serviciul Roman de Informatii. Prejudiciul in acest dosar se ridica la 2 milioane de euro.

Membrii gruparii erau cetateni romani si americani. Ei postau pe net anunturi fictive de vanzare a unor produse. Cei interesati accesau site-ul si isi ofereau datele personale pentru a finaliza comenzile. Cu aceste informatii, suspectii au golit cardurile unor clienti din America de Sud, Statele Unite ale Americii, Europa si Asia.

Ei actionau pe doua paliere. Unii dintre ei intrau in posesia datelor de identificare, iar altii se ocupau de retragerea sumelor de bani, fie de la ghiseele bancilor, ATM-uri sau folosind serviciul de internet banking.

Prejudiciul total se ridica la doua milioane de euro.

35 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT, dupa ce gruparea a fost destructurata cu ajutorul Serviciului Roman de Informatii.

Sursa: realitatea.net

Foto: businessinsider.com

     
Tag-uri: hacker, bani, prejudiciu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii