ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-06-2015, ora 11:51

Guvernului Romaniei, prima reactie dupa amenintarile lansate de la Moscova: Este o PROVOCARE

Articol de Cristian Amariei
Guvernul Romaniei face precizari importante pe seama scenariului uluitor lansat la Moscova, privind un posibil atac asupra Transnistriei orchestrat in Romania.

Autoritatile de la Moscova au lansat un scenariu uluitor despre tara noastra. Televiziunea oficiala a armatei ruse sustine ca Romania se pregateste sa atace Transnistria. Postul TV l-a criticat pe premierul Victor Ponta si a vorbit despre presedintele Klaus Iohannis.

Fata de scenariul imaginat la Moscova, Guvernul Romaniei a reactionat in prima faza prin purtatorul de cuvant Corneliu Calota, care a infirmat ipotezele lansate in mass medi rus si a apreciat ca este vorba de o provocare. "Nu stiu cum priveste premierul, pentru ca n-am apucat sa-l intreb. Pot spune cum privesc eu la nivelul informatiilor pe care le am. Pot sa va infirm categoric existenta unor asemenea ipoteze. E o provocare, probabil. N-are rost sa comentam speculatii de presa", a declarat Calota, la Digi24.

Sursele citate de televiziunea armatei ruse sunt asa-numiti analisti militari, dar si un un jurnalist care traieste in Republica Moldova. E vorba de Ernest Vardanian, ziarist pe care, in 2010, militarii transnistreni l-au arestat pentru tradare si l-au eliberat un an mai tarziu.

Ipoteza mediatizata de rusi vine in acelasi timp cu un avertisment al vicepresedintelui Dumei de la Moscova. El spune ca Rusia va interveni in cazul unui conflict in Transnistria.

"Nu e in niciun fel in viziunea Romaniei si a Guvernului vreun fel de actiune de acest tip. Prioritatea Guvernului Romaniei in legatura cu Moldova e sprijinirea drumului proeuropean al acesteia, consolidarea fortelor politice proeuropene si ajutoare efective pe care oamenii sa le simta si sa inteleaga avantajul de a privi spre Europa", a mai spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii