A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830104.9635.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Guvernul va ELIMINA obligativitatea platii CASS pentru persoanele fara venituri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-01-2016, ora 08:44

Guvernul va ELIMINA obligativitatea platii CASS pentru persoanele fara venituri

Articol de Cristian Amariei
Dupa scandalul declansat de declaratiile secretarului de stat de la Ministerul Finantelor, Gabriel Biris, legate de "fantomele fiscale", Guvernul anunta modificarea Codului Fiscal. Purtatorul de cuvant Dan Suciu a declarat, miercuri, ca Executivul vrea sa elimine obligativitatea platii CASS in cazul persoanelor fara venituri. Suciu a mai precizat ca nu se ia in calcul demisia secretarului de stat de la Finante, Gabriel Biris.

"Vorbim de un Cod Fiscal aprobat de Parlament, acum 6 luni. Nu sunt elemente noi, introduse de Guvernul Ciolos. (...) Vedeam interpretari legate de introducerea de noi taxe in 2016. Vorbim ca la Radio Erevan daca vorbim de noi taxe in acest Cod Fiscal. Vorbim de CASS care a fost introdusa in 2000. (...) Prevederea respectiva e veche, de vreo 6 luni.

Dar exista, intr-adevar, cateva probleme legate de aceste contributii. Guvernul ia in calcul mai multe modificari la Codul Fiscal la capitolul contributii sociale. Sunt mai multe lucruri de lamurit.

Una dintre ele tine de cum soliciti contributii unei persoane care nu are venituri. Alta tine cum soliciti contributiile de sanatate unei persoane care are venituri ocazionale, mult mai mici decat salariul minim. (...)

in legatura cu persoanele fara venituri, exista un caracter imperativ al articolului 180, un fel de obligativitate care rezulta din acest articol si care este, intr-adevar, discutabil. Vom face pana la finalul lunii ianuarie -inceputul lunii februarie o analiza in legatura cu sustenalibilitatea acestui articol atat din punct de vedere fiscal cat si constitutional", a declarat purtatorul de cuvant la Guvernului, Dan Suciu, la finalul sedintei de Guvern.

"Ceea ce vom incerca in perioada imediat urmatoare este sa clarificam aceste caracter de obligativitate al contributiei, asa incat sa nu fim in situatia in care persoane fara venituri sa incalce principiul justei asezari a sarcinii fiscale. Cu aceste clarificari, putem rispi toate aceste declaratii legate de noi taxe, impozite sau vanatori", a mai spus Suciu.

In ceea ce priveste declaratiile secretarului de stat, Gabriel Biris, Suciu a aratat ca Biris este unul dintre renumitii specialisti in legislatie fiscala si a precizat ca nu se ia in discutie o eventuala demitere a lui Gabriel Biris pentru declaratiile sale.

"Declaratiile domniei sale au o problema de forma si una de fond. (...) Este vorba de acel articol pe care nu l-a introdus actualul Guvern. Este acum insa treaba Guvernului sa clarifice toate aceste lucruri. Probabil in cursul lunii ianuarie vom interveni cu clarificari legislative. Vom lua in calcul modificarea inainte de data, vrem sa eliminam caracterul de obligativitate", a aratat Dan Suciu.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii