A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816233.9211.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Guvernul sesizeaza DNA in cazul defrisarilor de paduri: 52 posibile fapte de natura penala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-05-2015, ora 09:55

Guvernul sesizeaza DNA in cazul defrisarilor de paduri: 52 posibile fapte de natura penala

Articol de Madalina Irimia
Guvernul sesizeaza DNA in cazul defrisarilor de paduri. Sesizarea a fost facuta in utma unor rapoarte ale Corpului de Control. Guvernul acuza 52 de posibile fapte penale. Firme romanesti si straine sunt vizate de ancheta, potrivit Realitatea TV.
Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca problema va fi dezbatuta in prima sedinta a CSAT, Guvernul sesizeaza DNA-ul si da un raport al Corpului de Control al Guvernului care arata amploarea dezastrului.

Conform unor documente facute publice de Guvern, s-au facut verificari la directiile silvice din judetele Bistrita-Nasaud, Maramures, Mehedinti, Neamt si Suceava, pentru perioada 16.03.2009 - 31.12.2012.

In urma verificarilor, au fost constatate nereguli si incalcari ale dispozitiilor legale.

Potrivit documentelor, au rezultat indicii privind savarsirea unui numar de 52 de posibile fapte de natura penala. in raport se reclama defrisarile ilegale din tara, angajatii de la Romsilva si firmele implicate in traficul fondului forestier fiind acuzati de abuz in serviciu, fals in acte, fals in declaratii si fals intelectual.

Problema defrisarilor ilegale va fi pusa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a tarii (CSAT), a anuntat, sambata, presedintele Klaus Iohannis.

"Cred ca protestul de astazi impotriva despaduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotarat ca aceasta grava problema a defrisarilor ilegale sa fie pusa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT. Sunt convins ca vom reusi nu doar sa stopam fenomenul, dar si ca institutiile statului ii vor identifica si trage la raspundere pe cei vinovati”, a scris seful statului pe Facebook.

O serie de proteste impotriva „taierilor masive” de padure au fost organizate sambata in mai multe orase din Romania.

     
Tag-uri: guvern, dna, defrisari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii