A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665032.4868.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Guvernul scoate Biserica din Codul Fiscal. Lista noilor scutiri de taxe pentru culte
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-09-2015, ora 11:42

Guvernul scoate Biserica din Codul Fiscal. Lista noilor scutiri de taxe pentru culte

Articol de Madalina Irimia
Nici in 2016 preotii nu vor fi obligati sa dea bon fiscal pentru lumanari, nunti si botezuri. Noul Cod Fiscal introduce noi scutiri de dari la stat in cazul cultelor religioase din Romania, fara sa adauge nimic in plus ca impozitare. In schimb, persoanele fara venituri, cu unele exceptii, vor fi obligate sa depuna declaratie la Fisc pentru a li se calcula CASS-ul pe care il au de plata. Acelasi Cod Fiscal valabil din 2016 “are grija”, prin eliminarea taxei pe lux, si de pasionatii de iahturi sau de masini cu motoare de peste 3.000 centimetri cubi, de cei ce indragesc bijuteriile si hainele luxoase de blana, precum si de vanatorii impatimiti.

Cultele religioase se vor bucura de anul viitor, pe langa scutirile de care beneficiaza in prezent, de noi facilitati fiscale. Atunci cand au elaborat Codul Fiscal valabil din 2016, guvernantii s-au gandit, pe langa pasionatii de vanatoare, iahturi si masini de lux, si la fetele bisericesti care vor plati mai putin la bugetul de stat.

Reprezentantii cultelor religioase vor fi scutiti de impozit pentru sumele pe care le obtin din vanzarea de terenuri, cladiri si masini pe care le-au folosit in activitati economice, conditia fiind ca sumele respective sa fie utilizate pentru intretinerea si functionarea unitatilor de cult.

Pe de alta parte, ca noutate, din 2016 si asociatiile religioase, pe langa cultele religioase, vor beneficia de scutiri de impozit pentru cladiri.
Cultele religioase nu sunt impozitate, potrivit actualului Cod Fiscal, pentru mai multe tipuri de venituri, dupa cum urmeaza:
- veniturile obtinute din producerea si valorificarea obiectelor si produselor necesare activitatii de cult, potrivit legii,
- venituri obtinute din chirii,
- alte venituri obtinute din activitati economice,
- venituri din despagubiri in forma baneasca, obtinute ca urmare a masurilor reparatorii prevazute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate.
Continuarea pe gandul.info
     
Tag-uri: guvern, taxe, biserica
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  04.07.2017 16:51

wh0cd234293 buy seroquel online with mastercard desyrel cialis tadacip advair inderal

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii