STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
POLITIC
04-11-2016, ora 08:39
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Guvernul nu poate declansa Brexit-ul fara acordul Parlamentului. Ce urmari are decizia istorica a justitiei britanice
Articol de Cristian Amariei Asta inseamna ca guvernul nu poate invoca pe cont propriu, Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, adica inceperea oficiala a negocierilor cu Uniunea Europeana.
Premierul Theresa May a sustinut ca nu este necesar un vot al paralmentului, invocandrezultatul referendumului si atributiile guvernului. Dar militantiii impotriva BREXIT-ului au considerat aceasta pozitie neconstitutionala si au atacat-o la Inalta curte de justitie. Decizia instantei supreme nu este, totusi, definitiva, iar guvernul a facut deja apel. Curtea suprema va decide in decembrie daca va cere votul Parlamentului.
Electoratul britanic ar vota acum cu greutate sa ramana in Uniunea Europeana, potrivit unui sondaj BMG publicat joi, relateaza Reuters. Regatul Unit a votat cu 51,9% sa paraseasca blocul intr-un referendum pe 23 iunie, in timp ce 48,1% din electorat a votat sa ramana. Un sondaj realizat de BMG Research arata ca atunci cand au fost intrebati daca Marea Britanie ar trebui sa ramana in UE sau sa iasa, 45% au optat sa ramana, 43% au optat sa iasa si 12% nu au stiut.
"Mai degraba decat sa se intoarca spre +Remain+ (a ramane), se pare ca acum oamenii sunt mai putin decisivi daca decizia +Leave+ (a iesi) a fost corecta", a declarat Michael Turner, sef de cercetare la BMG, pentru Reuters. Excluzandu-i pe cei care "nu stiu", taberele Remain si Leave obtin acum 51% si 49%, respectiv, potrivit sondajului. Sondajul a fost realizat in teren intre 19 si 24 octombrie pe un esantion de 1.546 de adulti rezidenti in Marea Britanie.
Mai multe detalii aici
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email