A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674673.8325.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Guvernul nu poate declansa Brexit-ul fara acordul Parlamentului. Ce urmari are decizia istorica a justitiei britanice
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
04-11-2016, ora 08:39

Guvernul nu poate declansa Brexit-ul fara acordul Parlamentului. Ce urmari are decizia istorica a justitiei britanice

Articol de Cristian Amariei
Asta inseamna ca guvernul nu poate invoca pe cont propriu, Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, adica inceperea oficiala a negocierilor cu Uniunea Europeana.

Premierul Theresa May a sustinut ca nu este necesar un vot al paralmentului, invocandrezultatul referendumului si atributiile guvernului. Dar militantiii impotriva BREXIT-ului au considerat aceasta pozitie neconstitutionala si au atacat-o la Inalta curte de justitie. Decizia instantei supreme nu este, totusi, definitiva, iar guvernul a facut deja apel. Curtea suprema va decide in decembrie daca va cere votul Parlamentului.

Electoratul britanic ar vota acum cu greutate sa ramana in Uniunea Europeana, potrivit unui sondaj BMG publicat joi, relateaza Reuters. Regatul Unit a votat cu 51,9% sa paraseasca blocul intr-un referendum pe 23 iunie, in timp ce 48,1% din electorat a votat sa ramana. Un sondaj realizat de BMG Research arata ca atunci cand au fost intrebati daca Marea Britanie ar trebui sa ramana in UE sau sa iasa, 45% au optat sa ramana, 43% au optat sa iasa si 12% nu au stiut.

"Mai degraba decat sa se intoarca spre +Remain+ (a ramane), se pare ca acum oamenii sunt mai putin decisivi daca decizia +Leave+ (a iesi) a fost corecta", a declarat Michael Turner, sef de cercetare la BMG, pentru Reuters. Excluzandu-i pe cei care "nu stiu", taberele Remain si Leave obtin acum 51% si 49%, respectiv, potrivit sondajului. Sondajul a fost realizat in teren intre 19 si 24 octombrie pe un esantion de 1.546 de adulti rezidenti in Marea Britanie.

Mai multe detalii aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii