ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-05-2015, ora 12:24

Guvernul modifica valoarea tichetelor de masa. Cand intra in vigoare masura

Articol de Cristian Amariei
Salariatii pot primi de la angajatori o alocatie individuala de hrana, sub forma tichetelor de masa. Valoarea unui asemenea tichete va creste din aceasta luna, potrivit unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.

Ordinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice nr. 1069/2015 pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul I al anului 2015 a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 374 din 28 mai si se aplica de la data publicarii, informeaza avocatnet.ro.

Pentru S1 2015, incepand din mai, valoarea unui tichet de masa creste de la 9,35 lei la 9,41 lei.

Angajatorii au posibilitatea de a oferi salariatilor, lunar, o alocatie individuala de hrana sub forma tichetelor de masa, potrivit Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa.

De asemenea, companiile pot oferi tichete de masa atat pe suport hartie, cat si pe suport electronic. Tichetele clasice sunt distribuite in fiecare luna si fiecare salariat poate primi un numar de tichete egal cu numarul de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea.

In acelasi timp, valoarea tichetelor de masa electronice este transferata in fiecare luna, corespunzator numarului de zile lucratoare ale lunii pentru care se face transferul.

Salariatul poate utiliza, lunar, un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care este prezent la lucru in unitate. Tichetele pot fi folosite pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare”, prevedere legea. Cei care folosesc mai multe tichete decat au voie risca sa plateasca amenzi de 20-50 de lei.

Tichetele de masa pot fi utilizate in unitatile de alimentatie publica, magazinele alimentare, cantinele-restaurant si bufete.

La finalul fiecarei luni si la incetarea CIM-ului, salariatii au obligatia sa restituie angajatorului tichetele tiparite neutilizate sau valoarea tichetelor neutilizate, in cazul celor electronice.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii