ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-11-2014, ora 15:02

Guvernul discuta majorarea salariilor din sanatate cu 100 lei si introduce 23 medicamente compensate

Articol de Cristian Amariei
Guvernul discuta, in sedinta de marti, majorarea cu 100 lei a salariilor angajatilor din sanatate si din asistenta sociala, precum si introducerea pe lista medicamentelor compensate a 23 de noi produse pentru tratarea unui numar de 29 indicatii terapeutice, a anuntat ministrul Sanatatii.

"Astazi, intra cele doua acte normative, adica si ordonanta cu majorarea salariala, dar si o veste buna pentru pacienti: lista de medicamente compensate este actualizata a doua oara anul acesta, se apropie de partea finala. Astazi, intra 23 de medicamente noi, inovative, pentru 29 de indicatii terapeutice", a spus ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la inceputul sedintei de guvern, in fata presei.

El a precizat ca lista va cuprinde astfel medicamentul cel mai important pentru hepatita B, dar si medicamente pentru boli cardiovasculare, HIV/SIDA sau diabet zaharat.

In urma cu o saptamana, Federatia Sanitas a renuntat la protestele anuntate, dupa ce Guvernul le-a promis atunci sindicalistilor ca, din ianuarie 2015, vor fi majorate cu 100 de lei salariile tuturor angajatilor din sanatate si din asistenta sociala, nu doar cele sub plafonul de 1.500 de lei, asa cum se discutase in iunie, la Ministerul Finantelor.

Sursa: mediafax.ro
Foto: psnews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii