A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831367.8094.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Guvernul amana alocarea de cupoane sociale pentru prescolari din familii sarace si 500 euro pentru nou-nascuti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
20-12-2012, ora 17:15

Guvernul amana alocarea de cupoane sociale pentru prescolari din familii sarace si 500 euro pentru nou-nascuti

Articol de Cristian Amariei

Guvernul a decis sa amane din nou, pana la finele anului viitor, alocarea de cupoane sociale pentru educatie, destinate prescolarilor din familii cu venituri mici, si ca statul sa nu acorde incepand cu 2013, asa cum era obligat prin lege, 500 euro pentru educatia permanenta a fiecarui nou-nascut.

Guvernul a decis totodata sa amane si termenul de la care trebuie asigurata finantarea de baza in invatamantul preuniversitar particular si confesional acreditat.

Aplicarea tuturor acestor masuri a fost amanata de Guvern prin ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de marti.

Legea educatiei adoptata la inceputul anului 2011 prevede, printre altele, ca statul trebuie sa asigure finantarea de baza pentru toti prescolarii si toti elevii din invatamantul general obligatoriu de stat, particular si confesional acreditat, in limitele costului standard per elev/prescolar.

Aceeasi lege stabileste ca statul sprijina educatia timpurie, ca parte componenta a invatarii pe tot parcursul vietii, prin acordarea unor cupoane sociale in scop educational, in functie de veniturile familiei, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii. Educatia anteprescolara se organizeaza in crese si, dupa caz, in gradinite si in centre de zi.

Tot prin Legea educatiei a fost prevazut ca statul trebuie sa sprijine dreptul la invatare pe tot parcursul vietii prin acordarea sumei reprezentand echivalentul in lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Nationala a Romaniei si valabil la data platii, fiecarui copil cetatean roman, la nasterea acestuia. Suma este acordata in scop educational in beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, si se depune intr-un cont de depozit deschis la Trezoreria Statului pe numele copilului de oricare dintre parinti, imputernicitul acestora sau de reprezentantul legal al copilului, pe baza certificatului de nastere.

Integral pe mediafax.ro

Foto: mujer.ro

     
Tag-uri: copii, Guvern, alocatii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii