A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831430.9528.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Guvernul a modificat Codul fiscal si a reintrodus scutirile de taxe pentru veterani si sotiile acestora
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-09-2016, ora 13:06

Guvernul a modificat Codul fiscal si a reintrodus scutirile de taxe pentru veterani si sotiile acestora

Articol de Cristian Amariei
Guvernul a reintrodus scutirile de taxe pentru veterani si sotiile acestora in cazul imobilelor si terenurilor detinute in comun.

Astfel, s-a revenit la situatia de la finalul anului 2015 si au fost rezolvate problemele semnalate de veterani, vaduve, persoanele persecutate politic si cele deportate.

Acum, veteranii si sotiile lor vor avea deduceri de 100% privind plata impozitelor pe cladiri si terenuri, precum si un mijloc de transport la alegere, detinute in comun, insa in cazul imobilelor si terenurilor detinute alaturi de o terta persoana reducerea se va aplica doar cotei parti.

Scutirea urmeaza sa se aplice si altor categorii de persoane cu statut special, urmand sa fie restabilite facilitatile fiscale acordate pana la finalul anului trecut.

"Pentru persoanele persecutate din motive politice si cele deportate in strainatate ori constituite in prizonieri si sotii/sotiile acestora, scutirile se acorda pentru locuinta de domiciliu, terenul aferent acesteia si pentru un mijloc de transport, la alegere", a transmis Ministerul Finantelor.

Concret, proiectul de Ordonanta de Urgenta completeaza articolele 456, 464 si 469 din noul Cod Fiscal.

"Scutirea (de impozit - n.red.) se acorda integral pentru cladirile aflate in proprietatea persoanelor mentionate (...), detinute in comun cu sotul sau sotia. In situatia in care o cota-parte din cladiri apartine unor terti, scutirea nu se acorda pentru cota-parte detinuta de acesti terti", prevede proiectul de Ordonanta de Urgenta, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor.

Guvernul va aproba actul normativ abia dupa ce va putea emite Ordonante de Urgenta, adica dupa inceputul sesiunii parlamentare.

Scandalul anularii scutirilor de taxe pentru veterani a pornit de la modificarile aduse Codului Fiscal, de la interpretarea acestora sau de la Normele de aplicare.

Guvernul Ponta a eliminat din vechiul Cod Fiscal prevederea referitoare la scutirea de impozit pentru imobilele detinute de soti, introducand una generala, care viza imobilele in coproprietate.

La randul sau, Cabinetul Ciolos a precizat, in Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, ca, in cazul coproprietatii, scutirea se aplica doar pentru cota-parte detinuta.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  24.05.2017 06:13

wh0cd6304831 cost viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii