ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-12-2014, ora 12:53

Guvernul Romaniei s-a inteles "de principiu" cu FMI pe un deficit de 1,83 %. Ce crestere economica este prevazuta in 2015

Articol de Madalina Irimia
Premierul Victor Ponta a anuntat intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria ca Guvernul a ajuns la o intelegere "de principiu" cu FMI si Comisia Europeana pentru un deficit bugetar de 1,83 %.

Premierul a explicat ca, deocamdata, este vorba despre un acord de principiu, insa pe baza acestuia va fi finalizat si proiectul de buget pe 2015, astfel incat, "vineri dimineata", bugetul de stat pe 2014 sa fie aprobat si trimis in Parlament. Ponta a precizat ca nu va exista nicio taxa si niciun impozit suplimentar in 2015, iar bugetul "se inchide fara a introduce in 2015 vreo alta taxa si impozit". De asemenea, conform sursei citate, cota unica de 16% ramane in vigoare si va exista si o taxa care se va reduce: taxa pe constructii speciale, care va scadea de la 1,5 la 1%.

Premierul a mai declarat ca toate masurile - fie de stimulare economica, fie de echitate sociala - raman in buget, respectiv reducerea CAS cu 5% la agajator, scutirea impozitului reinvestit, majorarea pensiilor si dublarea alocatiilor pentru copiii din familii cu venituri reduse. De asemenea, se va pastra cresterea salariului minim.

Victor Ponta a anuntat ca bugetul de stat 2015 va fi format din 238 miliarde lei, din care 225 venituri si 13 miliarde lei reprezentati de deficitul asumat cu FMI, CE si Banca Mondiala. Premierul a mai spus s-a luat in considerare estimarea unei cresteri economice egale cu cea din 2014, adica de 2,5% din PIB.

"Am reusit sa rezolvam o problema importanta - scaderea TVA la pachetele all-inclusive din turism, de la 24% la 9%. Era o problema de competitivitate. E un impact de 100 milioane de lei pe buget." - a mai spus premierul.

Sursa: stirileprotv.ro
Foto: stareapresei.ro
     
Tag-uri: victor ponta, fmi, acord
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii