Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Guvernul Ponta II, aproape cel mai mare din UE - doar Franta are mai multi ministri
Articol de Cristian AmarieiGuvernul Ponta II, format din 28 de membri, va fi cel mai mare din UE, cu exceptia Frantei, unde sunt 38 de ministri, si a Marii Britanii, unde Executivul are insa o structura aparte fata de restul cabinetelor din Uniunea Europeana, fiind inclusi si oficiali care nu sunt ministri.
Fara indoiala, campioana la acest capitol este Franta, unde guvernul are 38 de membri, dintre care 18 sunt ministri delegati.
Marea Britanie are 19 ministere (dintre care 3 pentru Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord), plus doi ministri fara portofoliu, premierul si vicepremierul. Cabinetul are insa 32 de membri, dar aici sunt inclusi si alti oficiali, printre care Procurorul general, liderul Camerei Comunelor si Camerei Lorzilor. Acestia participa la reuniunile Cabinetului in functie de subiectele aflate pe agenda.
Un numar mare de ministere se regasesc si in tarile nordice. In Suedia, unde la putere se afla o coalitie de 4 partide, guvernul are 23 de membri, iar Finlanda are 18 ministri, desi la conducere se afla o coalitie de 6 partide. In Danemarca, guvernul este format din 20 de ministri.
In schimb, Tarile Baltice au un numar redus de ministri: Estonia - 12, Letonia - 13 si Lituania - 14.
Vecinii de la sud de Dunare au 16 ministri, plus un ministru fara portofoliu insarcinat cu managementul fondurilor UE, la fel si Cehia.
Malta si Portugalia au cate 11 ministri (inclusiv premierul). In Cipru sunt 11 ministere, la care se adauga presedintele care este si seful guvernului.
In Austria, guvernul are 14 membri (inclusiv cancelarul), seful diplomatiei fiind si vice-cancelar, in timp ce Belgia are 13 ministri si 6 secretari de stat.
Guvernul german are 16 membri: cancelarul, 13 ministri si seful cancelariei care este si ministru cu insarcinari speciale.
Grecia, condusa de o coalitie formata din 3 partide, are 15 ministri, plus unul fara portofoliu.
Cabinetul Viktor Orban are 10 membri, dintre care un ministru fara portofoliu pentru relatia cu organismele financiare internationale.
Irlanda, tara care va prelua presedintia UE de la 1 ianuarie 2013, are 16 ministri.
Consiliul de ministri din Italia are 18 membri, dintre care 6 ministri fara portofoliu.
In Luxemburg, guvernul este format din 20 de ministri, dintre care doi fara portofoliu: un ministru de stat pentru culte, comunicatii si media si unul pentru relatia cu parlamentul.
Olanda are 11 ministere si 13 ministri, la care se adauga 6 secretari de stat. La Ministerul de Externe exista doi ministri: ministrul de externe si ministrul pentru comert exterior, iar la Ministerul Economiei pe langa ministrul economiei functioneaza si ministrul agriculturii.
Polonia are 18 ministere, plus un ministru fara portofoliu.
Cate 13 membri au guvernele din Slovacia si Spania, in timp ce Slovenia are 11 ministri, plus un ministru fara portofoliu pentru Diaspora.
Sursa: newsin.ro
Foto: stirileprotv.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email