A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829740.0164.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Guvernul Ciolos rasufla usurat. PSD si ALDE au decis sa nu depuna motiune de cenzura
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
17-06-2016, ora 10:15

Guvernul Ciolos rasufla usurat. PSD si ALDE au decis sa nu depuna motiune de cenzura

Articol de Cristian Amariei
Cel mai important partid din Romania, PSD, a decis, joi, sa nu depuna motiune de cenzura impotriva guvernului Ciolos.

"Am avut astazi o intalnire in conducerea aliantei privind oportunitatea depunerii unei motiuni e cenzura. Din analiza noastra a reiesit ca, intr-adevar, o motiune de cenzura daca ar trece, ceea ce este foarte posibil, ne duce la alegeri anticipate, care s-ar putea desfasura in octombrie pentru ca aproape sigur presedintele Iohannis nu va desemna un candidat de prim ministru dintre persoanele pe care noi le putem propune. Deocamdata nu vom face acest gest in aceste zile, in schimb ramane monitorizarea permanenta pe guvern si nu este exclus ca, daca apare un derapaj serios, un derapaj puternic, sa nu mai avem aceasta rezerva generata de anticipate — care ar fi mai devreme cu o luna decat cele la termen — si vom putea depune acea motiune de cenzura", a argumentat Dragnea, dupa o intalnire PSD-UNPR-ALDE la sediul central al social-democratilor.

Co-presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a subliniat ca s-au adus in cadrul intalnirii, din partea ALDE si UNPR, mai multe argumente in favoarea depunerii unei motiuni de cenzura, un motiv fiind "performanta catastrofala'' a Executivului si faptul ca, depasindu-si practic mandatul de guvern de tranzitie pana la viitoarele alegeri, ''s-a apucat sa legifereze in domenii importante, intervenind pe ordonante de urgenta, care au depasit practic limitele pe care in mod normal ar fi trebuie sa si le asume".

"Din motivele expuse si de domnul presedinte Dragnea am luat aceasta hotarare. Nu dorim sa lasam impresia ca vrem sa fortam preluarea puterii pe final de mandat al Parlamentului, un Parlament care sigur ca are o credibilitate erodata. Vrem ca, daca ajungem sa facem majoritate si guvernul, acest lucru sa se bazeze pe voturile, pe optiunea cetatenilor, dupa alegeri. Vom fi obligati de acum inainte sa supraveghem mult mai atent actiunile guvernului. La Parlament, dupa cum stiti, am primit proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe durata vacantei parlamentare. Vom face o analiza foarte atenta a temelor si vom restrange, as spune la maximum, posiblitatea Guvernului de a legifera prin ordonante pe perioada vacantei, pentru ca, din moment ce performanta a fost atat de proasta, si aprecierile din randul populatiei ne indica clar ca nu este un guvern care sa se bucure de incredere, nu putem sa-i dam mana libera sa legifereze asa cum ar face un guvern normal in aceasta perioada prin ordonante", a detaliat presedintele Senatului.

In opinia sa, Executivul ar putea sa inceapa elaborarea bugetului pentru 2017. "Si avertizez sa faca in prealabil o consultare cu partidele si sa nu trimita bugetul la Parlament, asa ar fi corect. Sigur ca noi am putea obtine majoritatea, dar aceasta ar fi procedura corecta pentru un guvern tehnocrat", a adaugat Tariceanu.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii