A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719631046.2611.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Gusta cu ochii! Cum influenteaza culoarea felul in care mancam
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-02-2014, ora 11:14

Gusta cu ochii! Cum influenteaza culoarea felul in care mancam

Articol de Madalina Irimia

Se spune ca prima impresie conteaza, iar in cazul mancarurilor este esential sa ne placa si cum arata ceea ce este in farfurie pentru o experienta culinara completa. Si dincolo de papilele gustative, gust si miros, culoarea joaca un rol important in aprecierea mancarurilor.

Psihologul Charles Spence, cel care l-a ajutat pe celebrul Heston Blumenthal sa creeze unele dintre retetele sale multisenzoriale, spune ca vederea are o importanta la fel de mare ca mirosul in descoperirea aromelor dintr-o mancare. “Jumatate din creierul nostru functioneaza in modul vizual” spune Charles Spence in The Guardian. Este explicatia pentru felul in care culoarea mancarurilor si bauturilor pe care le avem in fata le face nu numai apetisante dar si mai mult sau mai putin gustoase.

Una dintre teoriile cunoscute spune ca oamenii sunt atrasi de mancarea de culoare rosie pentru ca semnifica dulceata, calorii si este un indiciu ca alimentul respectiv este copt. Un studiu german facut in 2009 intareste acest lucru. Subiectii studiati au spus ca vinul rosu este mai dulce atunci cand este baut sub o lumina rosie, decat atunci cand este baut sub lumina albastra sau alba.

Integral pe foodstory.ro

Foto: onemansblog.com

     
Tag-uri: legume, culori, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii