A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674757.6813.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Gulerul de la camasa a fost initial un simbol al simplitatii si puritatii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-01-2016, ora 12:20

Gulerul de la camasa a fost initial un simbol al simplitatii si puritatii

Articol de Cristian Amariei
Gulerul camasilor, cunoscut in diferite stiluri in prezent, cum ar fi englezesc, italian sau chinezesc, tip Mao, isi are originea in secolul al XV-lea, cand era afisat aproape in exclusivitate de oamenii bisericii. Era, de fapt, partea superioara a camasii (in general alba), pe care preotii o lasau la vedere ca imagine a puritatii si simplitatii, relateaza directmatin.fr.

Acest obicei vestimentar a fost preluat, in perioada Renasterii, de intelectuali. Gulerul a fost adoptat ulterior de nobilimea din secolul al XVII-lea, sub regele Ludovic al XIII-lea. Acest element devenise atunci un accesoriu de lux, cu dantela, panglici sau cravata. Marimea lui a variat in functie de moda, putand ajunge pana la umeri sau limitandu-se doar la o banda ingusta in jurul gatului.

Gulerul s-a generalizat apoi in cursul secolului al XIX-lea, indeosebi in sectorul muncii, iar in secolul al XX-lea a ajuns chiar sa fie folosit pentru a desemna anumite categorii sociale: 'gulerele albastre" pentru muncitori si "gulerele albe" pentru salariati si inalti functionari din birouri.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: camasa, guler, simbol
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii