A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664694.0837.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Greseala pe care o fac parintii atunci cand aleg alimentatia unui copil care sufera de obezitate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-09-2015, ora 11:51

Greseala pe care o fac parintii atunci cand aleg alimentatia unui copil care sufera de obezitate

Articol de Madalina Irimia
A obliga un copil sa urmeze o cura de slabire nu este cea mai buna cale pentru imbunatatirea sanatatii lui, avertizeaza doctorii. De asemenea, oferirea de alimente interzise poate deveni un gest ce ii afecteaza relatia ulterioara cu mancarea.

Un regim alimentar corect implica mese undeva la 4-5- ore. Daca se respecta acest interval, senzatia de foame apare, da, senzatia de foame trebuie resimtita. A indopa copiii in parc la 2-3 de ore, cand se joaca, nu face decat sa deregleze acel comportament alimentar al copilului care se formeaza in primii 2 ani de viata si copilul ramane cu o imagine deformata despre senzatia de foame si satietate”, a declarat Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog, potrivit stirileprotv.ro.

De aici pleaca un sfert din cazurile de obezitate infantila. Pana cand cel mic implineste doi ani, regula intervalului de 4-5 ore intre mese ar trebui respectata. Va fi un fel de educatie pentru viata. Atentie, insa: la fel de usor, viitorul adult va retine si comportamentul extrem. indoparea. si-l va reproduce.

Un copil se ingrasa pentru ca mananca prea mult, se misca prea putin sau pentru ca tipul de alimente pe care parintii il consuma frecvent e nesanatos. A pune un copil la cura de slabire este absurd pentru ca daca mediul lui familial nu se schimba si daca el e fortat sa manance diferit de restul familiei se va simti frustrat. De asemenea, daca il pune sa manance, ce e foarte frecvent, dieta hieprproteica, adica gratar cu salata de 3 ori pe zi este extrem de dezechibrant si nesanatos”, a declarat Mihaela Bilic, medic nutritionist.

Daca cel mic are probleme cu kilogramele, medicul va va recomanda sa adoptati reguli alimentare normale. Trei sferturi din cazurile de obezitate infantila isi gasesc, astfel, rezolvare.

In farfuria celui mic, se vor regasi in procent de 60% carbohidrati din legume, paine, cartofi, fructe, 30% din grasimi din ulei si peste. si 10% proteine din carne, oua, branzeturi. E, de fapt, distributia chimica pe care o solicita in alimentatie organismul uman.

Odata respectata ecuatia, micsorati doza obisnuita de mancare cu o treime. Iar daca e mult prea mare - atentie: numai un specialist poate estima asta, puteti reduce portia chiar cu jumatate.

„Mai degraba copiii ar trebui sa reinceapa sa manance mancare gatita, portii adaptat varstei lor si sa nu aiba rontaieli in fata televizorului”, a explicat Mihaela Bilic, medic nutritionist.

Dietele hiper-proteice stricte - gratarul cu salata, de exemplu - ii pot dezvolta celui mic o relatie negativa cu alimentatia pentru tot restul vietii, asa ca atentie mare la astfel de recomandari.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii