ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
02-08-2016, ora 10:22

Gorghiu: „Nu dorim o lege a amnistiei si gratierii, ci parghiile alternative de executare a pedepselor”

Articol de Madalina Irimia
Liberalii nu doresc o lege a amnistiei si gratierii, ci parghii alternative de executare a pedepselor, a declarat luni copresedintele PNL Alina Gorghiu.

Gorghiu a precizat ca proiectul de lege privind pedepsele alternative, lansat in dezbatere de PNL, are in centrul sau ideea de drepturi si libertati ale cetatenilor.

"Acest proiect are legatura cu o tema pe care am discutat-o inca de acum doua saptamani, in sedinta BPN, cand din pacate accentul a fost transmis publicului pe ideea de refuz al PNL legat de tema amnistiei si gratierii. Nu, mesajul nostru si atunci si acum este foarte clar. Nu ne dorim o lege a amnistiei si gratierii, pentru ca nu si-ar atinge scopul, insa suntem de acord sa punem in dezbatere publica o lege care sa arate care sunt metodele sau parghiile alternative de executare a pedepselor", a spus liderul PNL.

Alina Gorghiu a mentionat ca proiectul a pornit de la o analiza comparativa a sistemelor de pedepse alternative din state ale Uniunii Europene si nu numai, in special tratandu-se cadrul legislativ din tari precum Italia, Franta, Olanda, Belgia.

Potrivit copresedintelui PNL, proiectul liberal prevede "executarea pedepsei la domiciliu, cu supraveghere prin bratara electronica, in cazul pedepselor sub doi ani, executarea fractionata a pedepsei, adica in weekend, in centre de detentie special create in acest scop pentru pedepsele sub trei ani, executarea pedepsei in echivalent de zile de munca in folosul comunitatii, pentru pedepse sub trei ani, si executarea pedepsei in sistem mixt, de echivalent zile munca in folosul comunitatii si detentie in centre speciale in weekend".

"Toate aceste masuri exclud infractiuni care prevad sau se refera la fapte de coruptie, cele savarsite cu violenta si orice infractiuni legate de serviciu si infractiunile conexe faptelor de coruptie", a explicat Gorghiu.

Ea a aratat ca acest proiect va fi publicat pe site-ul PNL si pe pagina de Facebook, adaugand ca se vor incerca discutii ulterioare si cu societatea civila, in functie de reactiile venite din spatiul public.

La randul sau, copresedintele PNL Vasile Blaga a precizat ca prevederile proiectului nu se vor aplica pentru cei condamnati pentru fapte de coruptie.

"Este o decizie a CCR in acest sens. Normal, ei nu intra sub incidenta legii. Noi nu modificam legea, noi doar o completam pe solutii alternative la pedepsele mici, dar facem precizarea foarte clara ca nu se aplica pentru cei condamnati pentru fapte de coruptie", a punctat Blaga, intrebat daca prevederile se aplica si pentru cei care executa pedepse legate de evaziune fiscala.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii