ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
14-11-2016, ora 10:15

Gorghiu: „In trei ani de guvernare, PSD nu a facut nimic din ceea ce promite astazi”

Articol de Madalina Irimia
PNL a respins orice proiect populist al social-democratilor, iar, in trei ani de guvernare, PSD nu a facut nimic din ceea ce promite astazi, a declarat duminica presedintele liberalilor, Alina Gorghiu.

''Proiectul pe care PNL il aduce in fata opiniei publice in aceste alegeri se bazeaza pe o campanie decenta, pe o campanie de constructie, pe proiecte pe care le avem in programul de guvernare realizabile, cu o echipa de candidati onesti si integri. Am respins, de la bun inceput, orice proiect populist, cu care PSD vine in alegeri. Cred ca trebuie ca oamenii sa stie ca in trei ani de guvernare PSD nu a facut nimic din ceea ce promite astazi. Cred ca, astazi, PSD, cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, manipuleaza intr-un mod perfid. (...) Nu cu manipulare si dezinformare trebuie sa-i hranim pe romani'', a spus Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Resita, ce a urmat lansarii candidatilor PNL din Caras-Severin.

Reactia acesteia vine in urma declaratiilor lui Victor Ponta legate de cresterea investitiilor in Aparare, fostul premier apreciind ca impactul bugetar pentru cresterea salariilor in anul 2017, prin legea votata recent in Parlament, este mai mic decat cel pe care il va avea majorarea bugetului pentru activitatile de aparare.

In replica, Gorghiu le-a reamintit social-democratilor ca au semnat in 2015 un Pact National pe Aparare, in care s-a prevazut cresterea bugetului pentru acest sector la 2% din PIB, incepand cu anul 2018.

''A fost o decizie asumata pe termen lung, care a pornit de la discutiile cu partenerii Romaniei din NATO, luand in calcul concluziile summitului NATO din tara Galilor din septembrie 2014. Evident, aceste angajamente sunt respectate de Partidul National Liberal. (...) Cred ca slabirea capacitatii de aparare a Romaniei este, astazi, un slogan periculos in gura PSD si va asigur ca partidul pe care eu il conduc nu va permite riscuri de securitate la adresa Romaniei, intr-o etapa complicata la nivel regional, intr-o regiune est-europeana cu probleme multiple in ultimii ani. In acest caz, PSD nu este doar populist, ci si iresponsabil, deoarece renuntarea la alocarile bugetare pentru Aparare pune in pericol nu doar securitatea nationala, ci anuleaza si orice sansa de redresare a industriei nationale de securitate, care se bazeaza tocmai pe participarea la aceste proiecte. (...) Eu vreau sa-l intreb pe domnul Dragnea daca isi asuma aceasta declaratie, daca stie care este consecinta unei asemenea declaratii din partea PSD si daca PSD mai sustine Pactul National pe Aparare, pe care partidul domniei sale l-a semnat'', a precizat liberala.

Totodata, Alina Gorghiu a afirmat ca, din pacate, in aceasta campanie electorala, sunt partide si politicieni care nu se pot remarca prin candidati, prin programe serioase sau prin idei de reforma a statului roman, ci ''prin iesiri in decor, care mai de care mai colorate'', facand referire la declaratiile lui Traian Basescu.

''As face un apel la competitorii politici, la toti cei care candideaza la aceste alegeri, la decenta si la seriozitate. As face un apel pentru o campanie la care sa se renunte la invective si la spectacole ieftine, pentru ca lucrurile acestea decredibilizeaza si mai mult intreaga clasa politica'', a adaugat Alina Gorghiu.

Sursa; agerpres.ro
     
Tag-uri: pnl, alina gorghiu, psd
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii