A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829878.5916.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Gorghiu: „Fac apel la CCR sa judece cu celeritate o sesizare de neconstitutionalitate pe Legea privind alegerile locale”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
17-04-2016, ora 11:35

Gorghiu: „Fac apel la CCR sa judece cu celeritate o sesizare de neconstitutionalitate pe Legea privind alegerile locale”

Articol de Cristian Amariei
Copresedintele PNL Alina Gorghiu cere Curtii Constitutionale sa ignore presiunile care se intensifica in favoarea votului intr-un singur tur si sa judece cu celeritate o sesizare referitoare la o exceptie de neconstitutionalitate admisa de Tribunalul Bucuresti privind Legea alegerilor locale.

"Salut decizia Tribunalului Bucuresti prin care se admite exceptia de neconstitutionalitate privind Legea alegerilor locale, dar nu pot sa nu remarc practica neunitara din instantele romanesti in conditiile in care vorbim de aceeasi lege. Fac apel totodata la Curtea Constitutionala sa ignore presiunile care se intensifica in acest moment in favoarea votului intr-un singur tur si sa judece cu celeritate exceptia de neconstitutionalitate admisa de Tribunalul Bucuresti. Electoratul din Romania are dreptul sa stie aceasta decizie inainte de alegeri", a scris Gorghiu, sambata, pe Facebook.

Reactia copresedintelui PNL vine ca urmare a unei decizii a Tribunalului Bucuresti, instanta care a admis, sambata, o solicitare de sesizare a CCR privind exceptia de neconstitutionalitate a articolului 50 din Legea 115/2015 a alegerilor locale intr-o speta in care respins o contestatie in domeniul procesului electoral.

"Tribunalul a avut de solutionat o contestatie in domeniul alegerilor, in domeniul procesului electoral pe care-l avem acum in derulare. in aceasta contestatie a fost invocata o exceptie de neconstitutionalitate a articolului 50 din Legea 115/2015 si aceasta solicitare de sesizare a Curtii Constitutionale a fost admisa. Contestatia formulata de petent fost respinsa, dar solicitarea de sesizare a Curtii Constitutionale a fost admisa. si pleaca pe sesizare la CCR", a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti, judecatorul Laura Andrei.

Ea a subliniat ca este vorba de o exceptie de neconstitutionalitate care vizeaza "articolul 50 din Legea 115/2015 si procentul de alegatori din listele electorale care este solicitat pentru alegerea unei persoane ca si consilier".

"Exceptia invocata de petent are legatura cu procentajul de alegatori inscrisi in listele electorale permanente, asta este exceptia de neconstitutionalitate. A fost admisa sesizarea CCR, pentru ca Tribunalul nu poate sa stabileasca el constitutionalitatea. Deci, contestatia petentului a fost respinsa, a fost admisa solicitarea de sesizarea Curtii Constitutionale. Urmeaza sa trimitem sesizare la Curte", a detaliat purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti.

Laura Andrei a precizat ca sesizarea va fi transmisa luni CCR, avand in vedere programul de lucru al Curtii Constitutionale.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii