ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
14-06-2016, ora 09:33

Gorghiu: „E fantasmagoric ca Dragnea vrea alegeri anticipate cu putin inainte de alegerile la termen”

Articol de Madalina Irimia
Copresedintele PNL Alina Gorghiu catalogheaza drept fantasmagorica ideea privind organizarea de alegeri anticipate.

"Nimeni nu a acceptat ideea de anticipate cand spuneam ca este singura solutie legitima si curata pentru scena politica din Romania. (...) Astazi nu am fi avut un Guvern tehnocrat, ci am fi avut un Guvern politic sustinut de o majoritate in Parlament, indiferent care ar fi fost majoritatea respectiva, insa la alegeri anticipate stiti ca nu se putea ajunge decat ca urmare a unei proceduri parlamentare destul de alambicate.

Cum PSD nu a fost de acord acum sapte-opt luni de zile, mi se pare fantasmagoric ca astazi, cu cateva luni inainte de alegerile la termen, vrea domnul Dragnea alegeri anticipate. Unu — pentru ca nu mai ai timp sa realizezi aceste alegeri anticipate, doi — pentru ca ar fi, stiti cum se numeste ce vrea domnul Dragnea? Niste alegeri anticipate la termen", a afirmat Gorghiu, luni seara, la Antena 3.

Ea a catalogat drept halucinanta declaratia lui Liviu Dragnea de la DNA.

"Este o imagine dezolanta. Cozi la DNA inseamna pentru mine, ca om care a lucrat in sistemul justitiei ca avocat multi ani de zile, o imagine dezolanta, dar de aici la a-l vedea pe liderul partidului care a luat cel mai mare rezultat la alegerile locale vorbind sau punand in balanta catuse versus prosperitate sau dezvoltare, catuse versus paine, denunt penal versus alimentare cu apa sau ceva de genul acesta mie mi se pare un discurs de o toxicitate extraordinara. Nu poti sa manipulezi romanii in acest fel, cu asemenea discurs", a spus Gorghiu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca o motiune de cenzura implica sigur alegeri anticipate, iar social-democratii evalueaza acest lucru.

"O motiune de cenzura implica sigur alegeri anticipate si noi acum evaluam sa vedem daca ajungerea sau declansarea alegerilor anticipate, care se poate intampla probabil in octombrie, ne mai poate ajuta cu ceva. Adica sa scurtezi mandatul guvenului cu o luna, avand un guvern cu puteri limitate, nu stiu daca este foarte bine. Discutam realist. (...) Avem noi siguranta ca daca ii dam jos pe tehnocratii astia nu vine o varianta mai rea? Pentru ca nu desemnam noi prim-ministrul si nu avem in spate niste alegeri, ca sa poti spune la Cotroceni — asta e majoritatea, asta e omul pe care il propunem noi si il sustinem", a declarat Dragnea duminica seara, la un post de televiziune.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii