A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815644.1165.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Google vrea sa dea Internet 5G prin drone solare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-01-2016, ora 12:07

Google vrea sa dea Internet 5G prin drone solare

Articol de Madalina Irimia
Google are un nou proiect top secret, facut de aceeasi echipa care a creat Project Loon. Scopul, se pare, e tot de a oferi internet cu viteze mari, dar de aceasta data, prin alte metode.

Se numeste Project Skybender si vrea sa dea oamenilor internet 5G prin drone solare. Aparent, deja au inceput experimentele cu unde milimetrice in New Mexico. Aceste unde milimetrice ar putea fi capabile sa transmita date de 40 de ori mai rapid decat LTE si ar putea asigura tehnologia din spatele internetului 5G, la care visam de ceva timp. DARPA a inceput sa lucreze la ceva asemanator, dar destinat doar militarilor, in 2012.

Jacques Rudell, profesor la Universitatea din Washington, a declarat pentru The Guardian ca avantajul imens al undei milimetrice e ca garanteaza accesul la un nou spectru, caci cel existent deja e supraincarcat. Problema, totusi, ar fi faptul ca transmisiunile prin astfel de unde se pierd la o anumita distanta si nu se compara cu raza de semnal a telefoanelor mobile. Daca Google vrea sa dea internet din cer, ar trebui sa lucreze la o modalitate de a combate acest dezavantaj.

Project Skybender foloseste, in prezent, o nava pilotata optional (OPA), numita Centaur si o drona pe baza de energie solara numita Solara 50, facuta de cei de la Titan Aerospace. De asemenea, Google are permisiunea FCC sa continue testarea sistemelor cu drone care furnizeaza internet in New Mexico pana in iulie.

Sursa: playtech.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii