A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736144305.3669.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Google te urmareste pretutindeni. Cum poti sa asculti si sa stergiI tot ce ai cautat vreodata pe el
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-10-2015, ora 12:19

Google te urmareste pretutindeni. Cum poti sa asculti si sa stergiI tot ce ai cautat vreodata pe el

Articol de Cristian Amariei
Fie ca ai cautat o anumita directie, fie o injuratura la betie, Google nu uita niciodata, el inregistreaza tot ce ai spus vreodata. Ai indraznit sa-ti verifici lista?

Utilizatorii sistemelor control-voce precum “OK Google” sunt, probabil, constienti de faptul ca compania Google stocheaza inregistrarile vocale pe care le primeste. Dar este totusi un pic socant sa te confrunti cu o lista a tutror inregistrarilor tale facute de companie.

Activitatea Voce si Audio de la Google nu este intens promovata de companie si folosirea acesteia ofera un indiciu de ce nu este promovat. Daca utilizatorul are (sau a avut vreodata) un telefon cu Android, care sa posede sistemul de control-voce “OK Google”a vazut, desigur, ca pagina ar trebui sa arate o lista cu toate comenzile pe care le-ati dat vreodata (toate cautarile voce), alaturat fiind si un buton de ascultare.

”In cazul meu, am gasit o inregistrare de-a mea in care cautam cel mai apropiat Waitrose (supermarket) din Glasgow, fiindu-mi lene sa gatesc; am mai gasit si incercarile de a obtine indicatii rutiere pana la un Ikea, dar si niste inregistrari in care arunc obscenitati aleatorii, precum un calculator prost”, afirma jurnalistul de la TheGuardian Alex Hern.

Acest serviciu face parte din incercarile companiei Google de a demistifica serviciul de colectare a datelor. Google mai ofera utilizatorilor o istorie a locatiilor, acestea fiind urmarite gratie aplicatiei Google Maps sau pur si simplu prin intermediul unui telefon Android.

In ambele cazuri, serviciul creeaza sentimentul de neliniste. Da, e bine sa existe posbilitatea de a vedea ceea ce pastreaza compania. Dar, de asemenea, acesta este un memento puternic despre cat de mult aceasta stie despre tine.

Compania nu are motive intemeiate, dar, in caz ca utilizati serviciul control-voce pe un produs Google, ar fi bine sa stiti faptul ca inregistrarile dumneavoastra de voce sunt stocate sub doua forme: prima – generala – o cantitate mare de informatii, recoltata de la utilizatori, care permite imbunatatirea recunoasterii; si a doua – particulara – invatand specificul vocii tale. Daca utilizati aceste servicii, si ati optat deja pentru stocarea datelor, aveti, inca, posibilitatea de a folosi o caracteristica a serviciului – de-al opri.

Deconectand activitatea Voice Google nu inseamna ca opresti stocarea inregistrarilor tale, ci doar ca se pastreaza cu o identitate anonima, acestea fiind mai greu de relationat cu contul dvs. Iar daca va doriti ca Google sa nu mai inregistreze vocea si informatiile, exista numai o singura solutie – nu mai vorbiti cu el.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii