ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-06-2013, ora 11:35

Google marcheaza astazi 161 de ani de la nasterea marelui arhitect catalan Antoni Gaudi

Articol de Madalina Irimia

Astazi se implinesc 161 de ani de la nasterea arhitectului catalan Antoni Gaudi. Artistul, unul dintre cei mai originali din domeniul lui, este greu de incadrat intr-un stil arhitectural, desi multi l-au asociat cu miscarea Art Nouveau. Multi au spus despre opera lui Antoni Gaudi ca pare deprinsa dintr-un taram fantastic, al basmului.

Arhitectura este aranjament de lumina, pe cand sculptura este joc de lumina”, spunea Antoni Gaudi. Drept exemplu, Casa Batllo, despre care celebrul pictor Salvadori Dali spunea ca ii creaza privitorului senzatia ca admira „reflexiile norilor din timpul unui apus in apele unui lac”.

Antoni Gaudi este cunoscut in special pentru catedrala Sagrada Familia („Familia Sacra” - trad.) din Barcelona. Nu a finalizat aceasta opera, inceputa in 1883, deoarece a murit in 1926, lovit de un tramvai. La monument se lucreaza si astazi. Estimarile initiale, bazate pe tehnicile de constructie de la inceputul secolului al XX-lea, aratau ca incheierea lucrarilor va avea loc peste cateva sute de ani.

Integral pe gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii