A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816469.8201.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Google lucreaza la o bratara care ti-ar putea salva viata pe viitor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-02-2015, ora 09:46

Google lucreaza la o bratara care ti-ar putea salva viata pe viitor

Articol de Madalina Irimia
Google ne-a obisnuit cu proiectele sale ambitioase, iar cel mai nou dintre acestea s-ar putea dovedi revolutionar pentru medicina.

Ce defineste un om sanatos? Aceasta este intrebarea la care cercetatorii de la Google vor sa raspunda. Va dura foarte mult timp (unii zic ani, altii, zeci de ani), pana cand Google va putea sa vina cu un raspuns competent si complet la aceasta intrebare. Efectele, insa, s-ar putea vedea si peste secole de-acum inainte. Daca nu sunteti la curent, in luna octombrie a anului trecut, compania din Mountain View a anuntat ca lucreaza la niste nano-particule magnetice care ar putea identifica celulele canceroase din organism, transmitand ulterior rezultatele unei bratari inteligente.

Nano-particulele sunt atat de mici, incat, conform celor de la Business Insider, nu mai putin de 2.000 dintre ele ar putea incapea in interiorul unei singure globule rosii. Cum vor fi acestea identificate de bratara? Prin intermediul luminii. Pentru a testa aceasta nivelul de transluciditate al pielii si cum reuseste lumina sa patrunda prin aceasta, cercetatorii au creat elemente care au aceeasi fluorescenta naturala si componente chimice ca bratul uman. Aici s-au folosit atat bucati de piele primite de la donatori, cat si materiale sintetice.

Conform celor de la Google, in viitor oamenii vor lua o pilula cu astfel de nano-particule, care apoi vor intra in sistemul circulator. Acestea, in functie de invelisul pe care il vor avea, se vor putea atasa de diferite particule pentru a identifica anumite boli sau afectiuni. in momentul in care se va produce contactul, nano-particulele ”se vor aprinde”. Lumina aceasta va fi detectata in momentul in care acestea, aflate in sange, vor trece prin dreptul bratarii.

Peste 100 de cercetatori lucreaza la proiectul care a inceput in urma cu trei ani de zile. Vor mai dura multi ani de zile pana cand vom avea rezultate cu adevarat notabile, dar daca acestia reusesc, vor reusi ”sa transforme medicina dintr-una reactiva, intr-una proactiva si preventiva”.

Sursa: playtech.ro
     
Tag-uri: google, piele, bratara
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii