A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663913.188.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Google a batut palma cu Apple pentru 1 miliard de dolari
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-01-2016, ora 12:26

Google a batut palma cu Apple pentru 1 miliard de dolari

Articol de Madalina Irimia
Grupul informatic american Apple Inc. a primit un miliard de dolari de la rivalul Google in anul 2014 pentru ca motorul de cautare al acestuia din urma sa fie instalat in mod preferențial pe telefoanele iPhone, informeaza Bloomberg.

Potrivit transcrierilor unor proceduri juridice care au avut loc saptamana trecuta intr-un dosar de incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala demarat de Oracle Corp. impotriva Google, un martor a dezvaluit ca motorul de cautare are un acord cu Apple care ofera producatorului telefoanelor iPhone un procent din veniturile din publicitate pe care Google le realizeaza grație cautarilor pe Internet efectuate pe dispozitivele Apple, a declarat un avocat de la Oracle, potrivit Agerpres.

Zvonurile referitoare la sumele platite de Google catre Apple pentru ca motorul sau de cautare sa fie instalat preferențial pe iPhone circula de mai mulți ani insa pana acum cele doua companii nu au dezvaluit aceste informații. Purtatorii de cuvant ale celor doua companii au refuzat sa faca orice comentarii cu privire la informațiile dezvaluite in timpul procesului.

Annette Hurst, avocatul Oracle care a dezvaluit detaliile acordului Google-Apple, a precizat ca martorul de la Google chestionat in timpul audierilor a declarat ca 'la un anumit moment partea din venituri era de 34%'. Din transcrieri nu este clar daca acest procent este cel pastrat de Google sau cel platit Apple. Cu toate acestea, atat Apple cat și Google au cerut judecatorului ca aceste declarații sa fie secretizate, Google susținand ca este vorba de informații 'deosebit de sensibile' deoarece ar putea afecta alte acorduri similare incheiate de Google cu alte companii.

Un acord de imparțire a veniturilor dezvaluie modul in care Google, care in 2014 a realizat venituri de 66 de miliarde de dolari, poate sa asigure motorului sau de cautare poziția de lider in competiția cu rivalii.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii