ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-03-2016, ora 15:09

Gigi Becali, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa: „Jur ca nu am probe. Atunci a fost barfa”

Articol de Cristian Amariei
Omul de afaceri George Becali este cercetat de procurorii DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului referitor la declaratiile in cauza privindu-l pe Puiu Popoviciu, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Becali ar avea calitatea de suspect in legatura cu marturia data la Curtea de Apel Bucuresti in 15 februarie, cand a fost audiat ca martor in dosarul lui Puiu Popoviciu, declaratie contrara celei din faza de urmarire penala a cauzei, din 27 octombrie 2014.

Sursele au precizat ca Becali ar fi prezentat declaratii contrare atat probelor administrate, cat si propriilor afirmatii, trecand sub tacere faptele esentiale.

Gigi Becali a facut in 2006 un denunt pe baza caruia procurorii au demarat o ancheta in cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu, judecat in legatura cu retrocedarea a doua terenuri din zona Baneasa.

Luna trecuta insa, Gigi Becali nu a mai recunoscut denuntul facut, iar acum ar putea fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.

La intrare in DNA, a declarat: "Sunt chemat in legatura cu acea declaratie a mea cu dosarul lui Puiu Popoviciu... Marturie mincinoasa nu are cum sa fie", a afimat Becali la intrarea in sediul DNA.

Becali a spus ca, indiferent de afirmatiile sale, infractiunea de abuz in serviciu se probeaza "prin acte doveditoare". "Orice as spune eu, orice as declara eu in acest dosar nu are relevanta, pentru ca plangerea mea este (...) prejudiciu un miliard de euro, 500 de euro, terenul meu. Ei au facut o evaluare si au zis ca e 40. Inseamna ca eu nu am stiut. Asta este plangerea mea, dupa care procurorii au anchetat. Ce spun eu nu are relevanta, pentru ca eu nu am cum sa stiu ce stiu procurorul si judecatorul. E pe acte infractiunea asta, nu pe ce zice Becali ", a adaugat omul de afaceri.

In urma cu o luna, Gigi Becali a spus: "Nu mai mentin declaratia pentru ca e mult de atunci... Nu stiu nimic care sa ii incrimineze pe acesti oameni. Ce a fost atunci la prima declaratie sunt cateva fraze pe care nu le mai tin minte. Erau mai mult la nivel de barfa. Nu am probe care sa sustina ce scriam acolo. Doamna procuror, v-ati facut niste ganduri sa va ajut in ancheta, dar acesta este adevarul, va jur ca nu am probe. Nu stiu nimic si de aceea nu o mai sustin. Plangerea era bazata pe barfa... Doamna procuror, sa ma iertati ca nu ati obtinut ceva. Vreti sa mint? Asta este adevarul. Am scris niste barfe atunci. Nu pot sa declar ce vrea procurorul. Nu pot sa inventez ca sa faca oamenii puscarie.''

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii