A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663852.3896.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ghita: „Planul Opozitiei este sa-l umileasca pe Ponta. Iohannis va propune un premier cu guvern minoritar”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
25-06-2015, ora 09:26

Ghita: „Planul Opozitiei este sa-l umileasca pe Ponta. Iohannis va propune un premier cu guvern minoritar”

Articol de Madalina Irimia
Sebastian Ghita a declarat miercuri la Romania TV ca planul Opozitiei este sa-l umileasca pe Ponta, fortandu-l sa demisioneze, ca mai apoi presedintele Klaus Iohannis sa propuna un premier cu guvern minoritar.

"Planul Opozitiei este sa-l umileasca pe Ponta, sa-l ia cu politia de la aeroport si sa-l forteze sa-si dea demisia. Planul celor de la PNL si a celor care ii sustin e sa faca un guvern minoritar. Cei care ticluiesc acest plan povestesc la nesfarsit ca, dupa ce Ponta va fi doborat cu orice mijloace, Iohannis propune un premier cu guvern minoritar. Motivul pentru care grabesc doborarea lui Ponta e ca parlamentarii nu vor dizolvarea Parlamentului si vor vota orice guvern", a precizat Sebastian Ghita la Romania TV.

Deputatul a adaugat ca Guvernul poate fi rasturnat prin doua modalitati: demisia premierului sau o motiune de cenzura.

"Caderea unui guvern poate avea loc in doua maniere: fie isi da demisia premierul si in aceasta seara a spus ca nu vrea sa faca asta, fie Guvernul e doborat printr-o motiune de cenzura care nu se mai poate intampla. Planul e simplu: sa-l umileasca, sa-l tarasca la Politie, sa-l aduca cu mascatii din aeroport, sa faca tot ce pot pentru a-l pune in situatii umilitoare si stanjenitoare pe premierul Romaniei ca el sa-si dea demisia. Stiu ca n-au alta sansa si atunci o sa-i interzica sa mearga in cladirea guvernului, asa cum mie, deputat al Romaniei cred ca pot sa-mi interzica sa merg in Parlament si sa-mi exercit functia, calitatea de deputat, fara sa citeasca ce scrie in constitutie", a precizat Sebastian Ghita.

Deputatul PSD a precizat ca procurorul i-a interzis sa vorbeasca cu premierul Ponta, desi primul-ministru nu are nicio calitate in dosar.

"Procurorul mi-a interzis sa vorbesc cu Ponta desi acesta nu are nicio calitate in dosar, nici martor, nici suspect", a mai precizat deputatul.

Deputatul Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul Hertanu, s-a prezentat miercuri la DNA Ploiesti, unde a fost anuntat ca procurorii extind urmarirea penala pentru noi fapte de coruptie. Sebastian Ghita are interdictie sa desfasoare activitate in calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei, in exercitarea careia a savarsit fapta, si sa nu paraseasca localitatea Ploiesti, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent, se arata intr-un comunicat DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a informat miercuri ca procurorii DNA Ploiesti au dispus fata de Sebastian Ghita modificarea conditiilor controlului judiciar, avand printre obligatiile suplimentare sa nu desfasoare activitate in calitatea de deputat si sa nu paraseasca localitatea Ploiesti.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au decis modificarea conditiilor controlului judiciar dispus anterior si prelungit, cu impunerea unor obligatii suplimentare si anume: sa nu desfasoare activitate in calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei, in exercitarea careia a savarsit fapta; sa nu paraseasca localitatea Ploiesti decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent.

DNA precizeaza ca masura controlului judiciar cu noile obligatii se aplica incepand din 24 iunie pana la 14 august, cand expira durata masurii.

Sursa citata subliniaza ca obligatiile suplimentare din continutul masurii de control judiciar au fost determinate de extinderea actiunii penale fata de Sebastian Ghita pentru trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii