ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-03-2015, ora 09:25

Ghita: „Banii ajunsi la Microsoft au fost platiti degeaba. Nicio firma de-a mea nu a fost implicata”

Articol de Madalina Irimia
Deputatul Sebastian Ghita a declarat, luni seara, la Realitatea Tv, cu privire la contractul de inchiriere de licente Microsoft, ca "este unul dintre cele mai paguboase pe care statul roman le-a facut vreodata", in contextul in care "banii ajunsi la Microsoft au fost platiti degeaba", toate calculatoarele cumparate de Guvernul roman fiind licentiate deja.

"In ceea ce priveste acest contract Microsoft, eu consider ca este unul dintre cele mai paguboase pe care statul roman le-a facut vreodata. Consider ca (...) sunt niste bani pe care compania Microsoft ni-i datoreaza. Toate calculatoarele erau licentiate deja. Cred ca toata aceasta suma a fost platita degeaba. Toti banii care au ajuns la Microsoft au fost platiti degeaba, pentru ca acei bani au mers pentru niste persoane sau servicii, pentru calculatoare pe care statul roman le-a cumparat, de-a lungul timpului, deja cu licenta de la Microsoft. Multe falsuri s-au facut in acest contract", a declarat Sebastian Ghita.

Mai departe, Sebastian Ghita a afirmat ca "nu a existat nicio implicare a vreunei firme care vreodata a apartinut sau a fost membra a grupului Asesoft cu acest contract".

"TeamNet niciodata nu a primit niciun ban de la Microsoft sau Fujitsu sau orice alta firma si de aceea am si intrat pe telefon (...) Din ceea ce stiu eu nu a existat nicio implicare a vreunei firme care vreodata a apartinut sau a fost membra a grupului Asesoft cu acest contract. TeamNet era o firma partenera Microsoft, dar prin TeamNet nu a trecut niciun ban. Haideti sa vedem daca acest contract exista, daca s-a platit vreun ban, pentru ca senzatia mea este ca oamenii au facut tone de calcule pentru a justifica o hotie la adresa Romaniei. in zilele urmatoare, vom reusi sa aducem hartii, dovezi si documente care sa arate cum acesti bani au fost, pur si simplu, furati din Romania. Vreau sa insist asupra faptului ca toate calculatoarele cumparate de Guvernul roman aveau deja licenta", a mai spus Sebastian Ghita.

Intrebat de ce nu i-a spus premierului Victor Ponta despre aceste informatii, pentru a denunta contractul, Sebastian Ghita a raspuns:

"I-am spus. Am fost unul dintre cei care m-am opus acestui contract si cred ca a contat si parerea mea si pentru ca Uniunea Europeana nu a mai dorit incheierea acestor contracte, de catre Microsoft la nivelul UE, si Guvernul Ponta a decis incheierea acestui contract, preluarea la valuarea reziduala a oricaror licente Microsoft pe care statul roman le opera si inchiderea definitiva a acestor contracte. Guvernul Ponta a oprit acest lucru", a afirmat Sebastian Ghita.

Pe de alta parte, intrebat daca are vreo legatura cu contractul dintre Loteria Romana si societatea Novomatic, Sebastian Ghita a raspuns:

"Absolut niciuna. Nu stiu despre acest contract mai multe amanunte. Cand Loteria Romana a incheiat acel contract, eu nu ma mai ocupam de afaceri", a conchis Sebastian Ghita.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii