A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672825.0692.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ghidul SRI pentru romani in cazul unui atac armat cu bomba. Ce reactii au tinerii sfatuiti sa fuga dupa un atentat terorist
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-04-2016, ora 08:40

Ghidul SRI pentru romani in cazul unui atac armat cu bomba. Ce reactii au tinerii sfatuiti sa fuga dupa un atentat terorist

Articol de Cristian Amariei
In cazul unui atac terorist, cel mai bine ar fi sa va indepartati de locul respectiv si sa anuntati autoritatile. Este sfatul transmis de Serviciul Roman de Informatii, in cadrul unei campanii de informare a publicului.
Ultimele evenimente din Europa i-au determinat pe oficiali sa ia masuri si sa incerce sa-i educe pe oameni pentru situatii de criza. In cazul unui atac armat cu bomba, SRI va cere, este adevarat, imposibilul: sa ramaneti calm. Asta pentru ca daca nu intrati in panica aveti sanse mult mai mari sa scapati cu viata.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va cautati pe corp urme de rani provocate de schije. Se poate sa fiti lovit si din cauza adrenalinei sa nu realizati asta.
Bandajati-va, daca e cazul cu orice gasiti, apoi, fugiti, cat mai departe de locul in care s-a intamplat explozia, iar pe drum opriti-i pe cei care curiosi vor sa se apropie sau macar avertizati-i ca este pericols.

De asemenea, nu va opriti langa o cladire afectata de explozie pentru ca se poate prabusi. Daca vedeti fum incercati sa va protejati caile respiratorii. Recomandarile vin si pentru ca oamenii reactioneaza imprevizibil in situatii extreme.

Tanar: Prima reactie este sa ii ajut pe ceilalti
Reporter: Nu fugiti?
Tanar: Nu, suntem barbati...ajutam copii, femei.
Tanar: De ce sa fug? Nu, stau sa ajut.

Scenariul doi este mai sumbru. Daca sunteti in locul in care are loc un atentat terorist armat primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa fugiti. Exista insa si posibilitatea sa fiti captiv intr-un spatiu inchis. Atunci trebuie sa va ascundeti, sa faceti zgomot cat mai putin si sa telefonati la 112, ca sa anuntati ce se intampla. Dar sa vorbiti in soapta.
In cazul in care nu puteti fugi, adapostiti-va, dar nu in zona geamurilor sau a suprafetelor din lemn si metal, ci eventual, daca gasiti ziduri, in spatelor lor. Ghidul care va indruma ce sa faceti in cazul unui atac terorist este postat pe site-ul Serviciului Roman de Informatii.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: sri, ghi, atac armat
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii