A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674958.8604.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Gerul isi intra in drepturi inainte de Revelion. In cateva zile, temperaturile vor scadea pana la -20 de grade
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-12-2015, ora 08:12

Gerul isi intra in drepturi inainte de Revelion. In cateva zile, temperaturile vor scadea pana la -20 de grade

Articol de Cristian Amariei
Primavara din decembrie s-a incheiat pentru ca de marti gerul isi intra in drepturi. Anul se termina cu vant puternic si ninsoare, dar zapada nu va fi buna pentru schi.

La munte se vor depune cativa centimetri, iar in zonele joase cade lapovita. Singurul lucru cert este ca temperaturile scad dramatic si meteorologii au emis deja o informare de vreme rea valabila pentru 30 si 31 decembrie.

Frigul va patrunde in tara prin est si nord-est. Campul de aer rece, de origine arctica, va cuprinde, in doua zile, toata tara.

Daca pana acum nu prea am simtit iarna, iata acum ca vremea schimba brusc registrul. In doar cateva zile vom avea scaderi de pana la 20 de grade Celsius, iar meteorologii spun ca in unele zone temperaturile vor fi mai mici decat valorile normale ale acestei perioade.'

Dinu Marasoiu, meteorolog de serviciu: ''Temperaturile maxime nu vor depasi 0-2 grade regim termic sub cel normal pentru sfarsitul de decembrie. Se intensifica si vantul mai ales in regiunile estice.''

Pe litoral, de pilda, oamenii care s-au bucurat de 16-17 grade Celsius in zilele de Craciun, trebuie sa treaca la haine foarte groase. Iar cine vrea zapada la sfarsit de an, este asteptat la munte. Va gasi zapada de decor, dar nu suficienta pentru schi ori sanie.

Dinu Marasoiu, meteorolog de serviciu: ''Ceva ninsori, dar slabe, 2-3 cm in Carpatii Orientali, Meridionali.''

Zapada ar putea sa cada si in Bucuresti, la sfarsit de an, insa nu se va asterne. E posibil sa avem lapovita si ninsoare ca de altfel in multe alte zone joase.
In Capitala, de pilda, vom trece de la 12 grade cate au fost in ultimele zile, la doar 1 grad, cat va fi pe 31 decembrie. Vremea rece se mentine si pe 31, iar noaptea dintre ani va fi geroasa.

Cine pleaca la drum in urmatoarele zile sa aiba grija mare, pentru ca in unele zone s-ar putea forma polei.

Incepand cu 4 ianuarie, vremea se mai incalzeste putin. Masa de aer rece paraseste Romania si se retrage spre Nord-Estul continentului, urmand ca la noi sa apara precipitatiile.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: ger, prognoza, meteo
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii