ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-02-2013, ora 13:05

Germania cauta specialisti din electrotehnica, mecanica, transport, logistica, constructii de masini, sanatate sau vanzari. Cum te poti angaja aici incepand cu iunie 2013

Articol de Cristian Amariei

Romanii care cauta locuri de munca in strainatate ar putea profita de somajul in crestere din Germania si de lipsa specialistilor din aceasta tara, scrie Deutsche Welle.

In capitala Germaniei, somajul a crescut cu 0,8% fata de decembrie 2012, ajungand la 12,4% (219.000 de persoane), anunta Agentia federala pentru ocuparea fortei de munca din Berlin. Aceeasi problema exista si la nivelul intregii tari, unde numarul somerilor a depasit din nou 3 milioane, arata DW.

Desi unele explicatii pentru somajul ridicat ar fi conditiile sezonale (iarna se lucreaza mai putin in domenii precum constructiile) si faptul ca multe contracte temporare s-au incheiat la finalul anului, Germania se confrunta in continuare cu lipsa specialistilor. Acesta este motivul pentru care nemtii cauta forta de munca, in special in estul Europei.

Conform Ministrului federal al Muncii din Germania, Ursula von der Leyen, cei mai cautati sunt specialistii din electrotehnica, mecanica, transport, logistica, constructii de masini, sanatate sau vanzari.

In iunie 2011, Germania a liberalizat piata muncii pentru est-europenii cu studii superioare, iar urmatorul pas logic ar fi deschiderea granitelor si pentru muncitorii calificati. „Numai asa poate scadea somajul”, a declarat Yves Leterme, directorul adjunct al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica Berlin.

De altfel, Ministrul Muncii german a anuntat deja schimbarea regulilor de acordare a dreptului de munca pentru straini, incepand cu iunie 2013, fiind vizati mai ales specialistii in domeniile cerute in Geramania.

In plus, 40 de companii germane au scos la concurs 400 de locuri de formare profesionala pentru tinerii imigranti, in scopul angajarii lor ulterioare, mai scrie Deutsche Welle.

Sursa: gandul.info

Foto: weblogscience.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii