ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-09-2015, ora 08:08

Germania: Acord in coalitie asupra unui pachet de 6 miliarde de euro pentru a face fata crizei refugiatilor

Articol de Cristian Amariei
Coalitia cancelarului Angelei Merkel a cazut de acord in noaptea de duminica spre luni asupra unui pachet de 6 miliarde de euro pentru a raspunde crizei imigrantilor si refugiatilor, in contextul in care 20.000 de solicitanti de azil care au parasit Siria din cauza razboiului civil au ajuns in Germania in cursul acestui weekend, relateaza DPA si Reuters.

Dupa o intalnire la nivel inalt a membrilor coalitiei la guvernare care a durat peste cinciore, s-a ajuns la un acord pentru alocarea in bugetul federal pe 2016 a trei miliarde de euro, in timp ce alte trei miliarde vor fi alocate landurilor si municipalitatilor pentru primirea imigrantilor. in acest an, un miliard de euro de la bugetul federal va fi alocat pentru ajutorarea imigrantilor ilegali si a refugiatilor.

Germania asteapta 800.000 de solicitanti de azil in acest an, mai mult decat orice alta tara din UE. Cresterea dramatica a numarului de sosiri a produs ingrijorare la nivelul autoritatilor locale, care solicita mai multe fonduri de la guvernul federal, dupa ce Berlinul a anuntat ca sirienii care au parasit tara din cauza razboiului civil sunt bineveniti.

Peste 20.000 de imigranti, majoritatea refugiati din Siria, au intrat in Germania din Austria de sambata.

De asemenea, s-a convenit asupra altor masuri, precum grabirea procedurii de solutionare a cererilor de azil si facilitarea constructiei de adaposturi pentru solicitantii de azil.

Acordul prevede si extinderea listei tarilor considerate sigure, pentru a include Kosovo, Albania si Muntenegru. Scopul este de a accelera procedurile de extradare a imigrantilor din sud-estul Europei pentru ca autoritatile sa se poata concentra asupra refugiatilor din tari ravasite de razboi precum Siria, Irak si Afganistan, noteaza Reuters.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii