A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833446.1867.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

George Maior: „Includerea Romaniei in programul Visa Waiver este o PRIORITATE”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-03-2016, ora 12:01

George Maior: „Includerea Romaniei in programul Visa Waiver este o PRIORITATE”

Articol de Cristian Amariei
Includerea Romaniei in programul Visa Waiver este un obiectiv prioritar al tarii noastre in relatia cu Washingtonul si exista numerosi membri ai Congresului american favorabili acestei idei, a declarat ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior.

„Acesta este un obiectiv prioritar al nostru in relatia cu Statele Unite, pe care cel putin eu il expun permanent la nivelul discutiilor pe care le am in cadrul Congresului, si am vazut extrem de multi membri ai Congresului favorabili acestei idei, desi acest an este mai special si in SUA prin prisma faptului ca au loc alegeri (...) si in general problema imigratiei este o chestiune sensibila pe agenda publica de aici. Din punct de vedere tehnic (...) am facut toate demersurile necesare pentru a finaliza cadrul de cooperare bilaterala pe acest aspect, s-a semnat ultimul acord necesar in acest sens cu procurorul general al SUA datorita demersurilor noastre si (...) voi continua in a sustine acest demers extrem de intens in lunile care urmeaza", a spus ambasadorul roman George Maior, intr-un interviu acordat Agerpres.

La inceputul lunii februarie, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, declara ca nu este foarte optimist cu privire la sansele Romaniei de a deveni parte a programului Visa Waiver in 2016, avand in vedere ca participantii romani la acest program au o rata de refuz mai mare decat procentul minim legal de 3%, dar si perspectivele reduse ca aceasta prevedere sa fie modificata, dat fiind contextul politic din SUA.

Parteneriatul strategic romano-american functioneaza extrem de bine si exista toate premisele ca, indiferent de cine va detine in viitor puterea in SUA, el sa functioneze la fel de bine calitativ, imbunatatindu-se in concordanta cu evolutiile secolului al XXI-lea, a subliniat Maior. Diplomatul roman a apreciat ca in timpul mandatului administratiei Barack Obama relatia dintre Romania si SUA a fost si este una foarte buna, din punct de vedere strategic, politic si economic.

El a amintit, printre altele, de scutul antiracheta de la Deveselu, ca proiect strategic foarte important pentru Romania, si de cresterea investitiilor americane in Romania, in paralel cu un dialog foarte bun la nivel politic intre Bucuresti si Washington.

Ambasadorul roman si-a exprimat convingerea ca va exista continuitate calitativa in legatura cu dimensiunea politica, militara si economica a parteneriatului cu SUA. ''Sunt incurajat si de faptul ca anul trecut am marcat 135 de ani de relatii diplomatice si cele doua camere ale Congresului au adoptat rezolutii extrem de apreciative la adresa acestui parteneriat, cu participarea democratilor si a republicanilor in formularea acestor rezolutii, elaborarea lor si votarea lor in Congres. Deci sunt toate datele ca, indiferent de cine va detine in viitor puterea in America, republicani sau democrati — este prematur sa ne pronuntam sau sa spunem ceva, bineinteles, campania aici este extrem de dinamica — parteneriatul va functiona la fel de bine calitativ si se va imbunatati in concordanta cu evolutiile secolului XXI'', a apreciat Maior.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii