ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-08-2015, ora 09:14

George Copos cere inapoi de la statul roman jumatate de milion de dolari. Omul de afaceri vorbeste de o „eroare matematica”

Articol de Madalina Irimia
Fostul patron al Rapidului, George Copos, nu renunta la ideea ca a platit mai mult decat ar fi fost cazul, dupa ce a fost gasit vinovat si condamnat in Dosarul Transferurilor.

"A fost o experienta dura, o experienta dureroasa, o experienta grea. Nu o doresc nici dusmanilor dusmanilor mei. A fost un cosmar" - asa marturisea George Copos in urma cu aproape patru luni, cand era eliberat conditionat din penitenciarul Jilava. Executase treimea minima obigatorie din cele doua condamnari pe care le primise in dosarele Loteria si Transferurile. Ultimul insa ii da dureri de cap si astazi. Fostul finantator al Rapidului se considera nedreptatit de judecatori si sustine ca a platit mai mult decat ar fi trebuit: cu 500 de mii de dolari.

"Sunt extrem de ingrijorat ce se intampla cu capitalul romanesc. Oameni care au creat sute de locuri de munca, care au creat valoare, au facut investitie sunt din pacate in inchisoare ceea ce este nedrept. Am creat 5000 de locuri de munca, am platiti impozite de 260 de milioane de euro si am facut investitii de 270 de milioane" - spunea George Copos in ziua eliberarii.

Nedrept i se pare lui Copos si modul in care i-a fost calculat prejudiciul. Sustine ca a platit mai mult decat trebuia si cere banii inapoi. Fiscul nu este insa de acord, ba chiar il avertizeaza ca ar trebui sa mai dea peste 700 de mii de lei. Suma ar fi trebuit sa o achite cu impreuna cu prietenii sai, Ioan Becali si Gica Popescu. Insa cei doi impresari nu detin oficial nimic, asa ca George Copos va trebui sa plateasca si pentru ei.
Spre deosebire de George Copos, armele Fiscului sunt mult mai eficiente. Intre ele, decizia de condamnare definitiva si executarea silita. Inainte insa de toate, cei de la ANAF vor ca Judecatoria Sectorului 1 sa separe oficial averea omuui de afceri pe care o detine impreuna cu sotia lui, Cristiana, pentru ca partea lui Copos eventual sa o vanda la licitatie.

Procedurille de executare declansate de ANAF depind acum de momentul in care judecatorii vor face partajul sotilor Copos.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii