A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758300.1443.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Generatia pierduta: De ce nu-si gasesc tinerii job si cum pot fi integrati mai usor pe piata muncii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-07-2014, ora 11:00

Generatia pierduta: De ce nu-si gasesc tinerii job si cum pot fi integrati mai usor pe piata muncii

Articol de Madalina Irimia

Numarul tinerilor care au dificultati in intrarea pe piata muncii si in dezvoltarea unei cariere durabile este in crestere in aproape toate regiunile de pe glob. In general acestora le lipsesc competentele,informatia si conexiunile care sa-i plaseze in pozitii entry level, sau sa-i sustina in dezvoltarea unei cariere pe termen lung.

Provocarea in ceea ce priveste integrarea tinerilor in campul muncii este la un nivel mediu intr-un climat economic normal si se agraveaza pe parcursul unui declin economic – in conditiile in care rata de participare a tinerilor la economia globala se afla in continua scadere fata de cea a adultilor, iar procentul tinerilor fara locuri de munca este constant de la 2 pana la 4 ori mai mare decat procentele inregistrate in randul adultilor, potrivit datelor ManpowerGroup, furnizor global de solutii cu forta de munca.

„Generatia tanara se confrunta cu numeroase obstacole in ceea ce priveste dezvoltarea de competente specifice locului de munca. Acestora le sunt necesare cat mai multe calificari, experienta si credibilitate cat mai relevante pentru locul de munca la care aspira; le lipsesc resursele si informatiile care sa ii sustina in alegerile pe care le fac in plan profesional si din pacate nu au acces la locuri de munca entry-level, care sa le permita ulterior sa evolueze”, spune Jeffrey A. Joerres, Presedintele si CEO-ul ManpowerGroup.

ManpowerGroup prezinta o serie de initiative integrate, in parteneriat public-privat, care se concentreaza asupra stimularii competentelor specifice locului de munca in randul tinerilor. In toate regiunile de pe glob s-a dovedit faptul ca angajatorii sunt cei care trebuie sa ia initiativa in ceea ce priveste stimularea potentialului tinerilor talentati pe piata muncii.

Iata cateva dintre initiativele propuse de compania de servicii de resurse umane:

-Participarea la programe de orientare in cariera a tinerilor aflati inca scoala: una din cele mai simple si accesibile miscari pe care angajatorii o pot pune in practica este incheierea de parteneriate cu institutiile educationale si vocationale, astfel incit sa stimuleze si sa asigure participarea tinerilor la piata muncii.

-Crearea si antrenarea tinerilor in programe care sa-i ajute la imbogatirea experientei profesionale: tinerii au nevoie sa acumuleze experienta necesara pentru a le demonstra angajatorilor ca sunt capabili sa aplice competentele invatate direct la locul de munca. Internship-urile, colaborarile pe proiecte punctuale cat si contractele de munca pe termen scurt sunt alternative mult mai eficiente decat o perioada mai mare de somaj.

-Investitii care sa raspunda deficitului de locuri de munca entry-level, cu perspective de dezvoltare pe termen lung: o strategie importanta pentru a stimula cresterea numarului de locuri de munca este reprezentata de extinderea volumului de angajatori. Promovarea antreprenoriatului este o componenta indispensabila pentru a asigura dezvoltarea economica regionala.

Sursa: Realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii