A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831567.6914.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Gazul se scumpeste cu 8%, nu cu 6%, in acest an
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-06-2015, ora 10:31

Gazul se scumpeste cu 8%, nu cu 6%, in acest an

Articol de Cristian Amariei
Pe langa impactul direct al cresterii costului de achizitie al gazului din intern, de la 1 iulie, in factura la gaze se va vedea si efectul tarifului de inmagazinare gaze pentru la iarna si importurile de peste cateva luni.

Strict din cresterea de pret pentru gazul din productie interna, convenita cu FMI si Comisia Europeana, pretul va creste cu circa 6% de la 1 iulie. Noul pret va fi de 60 de lei/MWh, de la 53,3 lei/MWh in prezent, corespunzator unei cresteri de 13%. Dar pretul gazului reprezinta circa 46% din pretul final. Asadar, cresterea in factura ar fi de 6%. Dar, spune presedintele ANRE Niculae Havrilet, luna aceasta se vor stabili de catre Autoritate tarifele de inmagazinare pentru productia de iarna si procentul de importuri din sezonul rece.”Vom baga ceva pe inmagazinare, dar si procent de importuri de 2-3%. Coroborandu-le, avem un impact suplimentar pe pret de 1-2%, pana la sfarsitul anului”, spune Havrilet.

Continuarea pe economica.net
     
Tag-uri: scumpire, gaze, pret
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii