ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
05-02-2016, ora 15:00

Gabriel Oprea, la DNA: „Vreau sa fiu cercetat de justitia romana si ma declar nevinovat”

Articol de Cristian Amariei
Fostul vicepremier si ministru de Interne, Gabriel Oprea, a ajuns, vineri, in jurul orei 10.40, la DNA. El a fost audiat pentru aproximativ o jumatate de ora. La plecare, a spus ca a beneficiat de masini de insotire de la politie in baza unui ordin de ministru de dinainte de ministeriatul sau. Oprea se declara in contianure nevinovat. Gabriel Oprea a iesit de la audieri dupa circa jumatate de ora.

In primul rand, este o ancheta in curs si nu pot sa spun foarte multe lucruri. Ce pot sa spun este ca, in primul rand, am cerut sa mi se ridice imunitatea. Am facut-o pentru ca eu cred in nevinovatia mea si trebuie sa se afle adevarul cat mai repede.

Cand am fost numit ministru de Interne exista un mecanism, plan de masuri, o instructiune inca inainte de 2000 a unui ministru prevazuta de lege si normele de aplicare, deci functionala, in care ministrii de interne aveau la dispozitie o masina de politie pentru protectie. Iar ministrii de stat si, in cazul meu si viceprmier, aveau o masina de politie pentru insotire permanenta. In cazul protocolului - este facut de specialistii din politia romana, nu dau nume - era prevazut ca in legatura cu o institutie a MAI, in speta Parchetul General, se punea la dispozitie, de catre Politia romana, Procurorului General un echipaj de politie cand avea nevoie, in cazuri bine motivate. Sunt un om care mereu mi-am facut datoria, am muncit si nu mi-am luat o zi de concediu si este nedrept. Toate deplasarile erau bine motivate.

Vreau sa va spun un lucru, ca aveam protectie 24 de ore din 24, nu aveam un program normal, nu mergeam la serviciu de la 8 la 16. Eram la dispozitia statului roman oricand si chiar asta am facut. Mi-am facut datoria, am avut zeci de institutii in subordine. Vreau sa se afle adevarul mai repede, sunt nevinovat si ma voi prezenta in fata procurorilor ori de cate ori voi fi chemat. Vreau sa fiu cercetat de justitia romana si sunt nevinovat.”, a declarat Gabriel Oprea.

Senatul a incuviintat, miercuri, solicitarea Justitiei de incepere a urmarii penale fata de fostul vicepremier si ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 102 voturi "pentru" si 30 "impotriva", un vot fiind anulat.

"Procedandu-se la numararea voturilor exprimate de catre senatori, prin vot secret cu bile, asupra solicitarii Parchetului de pe langa iCCJ in vederea cererii de urmarire penala a dlui. Gabriel Oprea (...) s-a constatat ca numarul total al votantilor a fost 133, din care voturi 'pentru' 102, voturi 'contra' 30, un vot anulat. Ca urmare a faptului ca in urma votului exprimat a fost intrunit votul majoritatii senatorilor prezenti, (...) Senatul adopta proiectul de hotarare prin care cere urmarirea penala a dlui. Gabriel Oprea pentru faptele ce fac obiectul dosarului nr. 905/P/2015 al DNA, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", potrivit procesului verbal intocmit de comisia de numarare a voturilor.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii