ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-09-2015, ora 11:12

Gabriel Oprea, despre acuzatia de plagiat: „Cand mi-am dat doctoratul nu am fost om politic”

Articol de Madalina Irimia
Vicepremierul Gabriel Oprea le-a cerut reporterilor care ii luau declaratii despre ce s-a inamplat in cadrul Consiliului JAI sa il intrebe despre acuzatia ca si-ar fi plagiat lucrarea de doctorat.

Acesta a explicat ca nu a fost vorba de un plagiat, lucrarea fiind verificata de Comisia de Etica din cadrul Universitatii din Bucuresti, care a deciz ca suspiciunile nu se confirma.

”As fi vrut sa ma intrebati de plagiatul meu. Am inteles ca cat am fost la Bruxelles a fost o discutie. Am sa va spun ca mi-am dat doctoratul. in primul rand vreau sa va spun ca sunt de acord ca toti oamenii politici si toti politicienii ar trebui sa li se verifice teza de doctorat. A mea tocmai a fost verificata. Cand mi-am dat doctoratul nu am fost nici om politic si nici demnitar. De aceea este bine sa fie verificate toate tezele. Eu am inteles ca Romania este un stat membru NATO, a fost verificata teza mea si, unde-i lege, nu-i tocmeala. Mai mult decat atat, in Comisia care m-a verificat au fost chemati si experti in drept penal, iar a fost o singura concluzie in unanimitate: ca nu am plagiat. Este o comisie pe care o prevede legea. Eu vorbesc pe lege nu-mi dau cu parerea. Mai mult decat atat, in cadrul acelei Comisii, care mi-a dat un verdict in unanimitate ca nu am plagiat au fost experti recunoscuti pe plan national in drept penal. si cu asta punct. La mine cel putin este o tema falsa, sunt un om serios, UNPR este un partid serios”, a explicat Oprea.

Potrivit Comisiei de Etica care a verificat lucrarea, vicepremierul nu a plagiat, aceasta sustinand ca “nu se confirma suspiciunea de plagiat”.

In urma sesizarii avand ca obiect teza de doctorat elaborata de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul National de Etica a Cercetarii stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, singurul organism abilitat pentru solutionarea acestui tip de sesizari la nivel national in cazul persoanelor care ocupa functii de demnitate publica, a finalizat procedurile de analiza in acest caz, adoptand Hotararea nr. 2.165/8.07.2015 prin care constata ca nu se confirma suspiciunea de plagiat”, se arata in comunicatul emis marti de Consiliul National de Etica, potrivit Gandul.info.

CNE a precizat ca pentru a cerceta acuzatia de plagiat a apelat la specialisti recunoscuti.

„In procesul de solutionare a acestei spete, Consiliul National de Etica a Cercetarii stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii a apelat la specialisti recunoscuti si de prestigiu in domeniul juridic. Mentionam ca prezentul comunicat a fost elaborat avand in vedere Hotararea CNE nr. 2.165/8.07.2015”, se mai arata in comunicat.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii