ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-03-2016, ora 13:01

Gabriel Oprea, cu bodyguarzii la DNA. „Sunt nevinovat, eu doar m-am supus regulilor”

Articol de Cristian Amariei
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost prezent miercuri dimineata la sediul DNA, in legatura cu dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu. Procurorii i-au adus la cunostinta lui Gabriel Oprea calitatea procesuala si acuzatiile.

Gabriel Oprea a stat la DNA circa 30 de minute, iar la iesire a declarat ca isi va demonstra nevinovatia si ca el nu a facut decat sa se supuna regulilor de protectie din cadrul MAI.

"In 2015, institutiile statului au identificat amenintari la adresa conducerii MAI. Sunt documente in acest sens. S-a lucrat integrat, MAI, cu DIPI, SRI si Directia Generala de Informatii a Armatei. A fost reinfiintata o unitate de paza a AI, care a achizitionat o masina si chiar fostul sef al DIPI a recunoscut in declaratia sa ca u am cerut eu asa ceva, ci doar m-am supus regulilor de protectie", a declarat Gabriel Oprea la iesirea de la DNA.

Procurorii i-au comunicat lui Gabriel Oprea calitatea procesuala si acuzatiile, in conformiteate cu art. 307 Cod de procedura penala. "Luand cunostinta de rezultatele supunerii la vot, de catre plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de incuviintare a urmarii penale), procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de OPREA GABRIEL, in prezent senator in Parlamentul Romaniei, care a indeplinit functiile de viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, pentru infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", se arata in comunicatul DNA.

Oprea este urmarit penal pentru abuz in serviciu in doua dosare instrumentate de DNA. in primul este cercetat pentru ca ar fi folosit ilegal echipaje ale Politiei Rutiere pentru deplasari, iar in a doilea pentru achizitionarea nelegala a unei limuzine Audi A8 pentru uzul sau

DNA a obtinut aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui Gabriel Oprea, acuzatiile fiind de abuz in serviciu legat de cumpararea de catre DIPI a unui Audi A8 pentru protectia demnitarilor, cu bani care erau destinati doar pentru achizitii necesare in cazuri de combatere a coruptiei, masina pe care ulterior a folosit-o doar fostul ministru al Internelor.

Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitate nationala, este cercetat pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in acelasi dosar in care au fost pusi sub acuzare fostul sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) Nicolae Gheorghe, si alti trei fosti sefi din DIPI.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii