ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
24-06-2015, ora 11:33

Gabriel Oprea: „Sustin sefii Parchetelor si sprijin propunerea lui Iohannis pentru sefia SIE”

Articol de Cristian Amariei
Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat marti seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca sustine continuarea mandatelor actualilor sefi ai Parchetelor. Oprea s-a referit, in special, la Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, si la Tiberiu Nitu, procuror general al Romaniei. Premierul interimar a anuntat si ca va sprijini propunerea pe care presedintele Klaus Iohannis o va face pentru sefia Serviciului de Informatii Externe.

"Propunerile pentru sefii Parchetelor le face ministrul Justitiei. Romania este data un exemplu in Europa, discut cu tot felul de demnitari din NATO pe securitate nationala. Romania este respectata, printre altele, si pentru lupta anticoruptie si este data si exemplu. Daca oamenii acestia sunt dati exemplu, normal ca i-as sustine pe acesti oameni la inca un mandat, sunt oameni care isi fac datoria", a afirmat Gabriel Oprea.

Seful interimar al Executivului a apreciat ca interesul national al Romaniei consta intr-un stat puternic si o justitie puternica.

Referindu-se la modificarile propuse pentru Codul penal, Gabriel Oprea a precizat ca orice modificare a legislatiei se face cu "toti actorii", nefiind de acord cu aceasta daca nu sunt respectate "regulile jocului".

"Definesc interesul national al Romaniei printr-un stat puternic, cu institutii puternice, in care romanii sa traiasca mai bine, acesta este interesul national al Romaniei, simplu si clar: stat puternic si justitie puternica, acesta este interesul national al Romaniei, ca sa-l definesc scurt. (...) intotdeauna, orice modificare benefica a unei legii sau a unui cod penal se face in mod transparent, cu toti actorii, ma refer la membrii Parlamentului, membrii Guvernului, reprezentantii societatii civile. Atunci cand nu se respecta regulile jocului, bineinteles ca UNPR se va opune", a subliniat el.

Gabriel Oprea a anuntat si ca va sprijini propunerea pe care presedintele Klaus Iohannis o va face pentru sefia Serviciului de Informatii Externe, asa cum a procedat si atunci cand seful statului l-a propus pe Eduard Hellvig in fruntea Serviciului Roman de Informatii.

"In probleme de securitate nationala, asa cum am sprijinit propunerea domnului Klaus Iohannis in cazul Serviciului Roman de Informatii, il voi sprijini pe domnul presedinte Iohannis pe domeniul securitatii nationale unde intra si SIE. (...) Asa este corect", a afirmat Oprea la Realitatea TV.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii