ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
15-07-2015, ora 08:44

Gabriel Oprea: „Eu NU sunt bun de prim-ministru. Altii sunt mai buni. Ponta este un baiat destept”

Articol de Cristian Amariei
Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca el nu este potrivit pentru functia de prim-ministru, aratand ca domeniul in care are autoritate il reprezinta securitatea nationala.

Gabriel Oprea a precizat, intr-o declaratie acordata marti jurnalistilor, ca el nu este "bun" pentru functia de premier, desi crede ca s-a achitat onorabil de atributiile de sef al Executivului in perioada interimatului.

"Nu, am spus-o. Ma pricep la securitate nationala. Nu e bine sa spunem lucrurilor pe nume? (...) Nu sunt bun de prim- ministru, sunt bun pentru securitatea nationala. Sunt militar, sunt serios, ma bat pentru tara asta, nu sunt bun de prim- ministru. Am spus-o si cred in acest lucru. (...) Consider ca sunt bun pe domeniul securitatii nationale. Am o anumita autoritate in aceste domeniu (...) Cred ca sunt alti oameni politici care pot fi mai buni prim-ministru decat mine. Nu sunt bun de prim- ministru, sunt un om care pot sa fac pentru tara asta din domeniul meu.", a spus Oprea.

Tntrebat daca Calin Popescu Tariceanu ar fi potrivit pentru functia de premier, numele acestuia fiind invocat de Victor Ponta, Oprea a spus:

"Victor Ponta este un om consecvent si faptul ca, intr-un moment greu al lui, vorbeste de un coleg care l-a sprijinit... Tariceanu l-a sprijit, da? Tariceanu nu este oricine, este un om politic care a fost un prim-ministru bun. Tot ce se vorbeste este politic. si Victor Ponta se dovedeste un om politic destept, un baiat tanar destept si nu intamplator am spus ca sunt prieten cu el si il sustin total."

La intrebarea daca l-ar sustine si pe Tariceanu ca premier, Oprea a raspuns: "Nu, il sustin in primul rand pe Victor Ponta, prim-ministru al Romaniei. Pe el il sustin"

Totodata, liderul UNPR a aratat ca nu este nevoie ca Ponta sa faca un pas in spate ca premier, dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA.

"Trebuie sa respectam legea. Primul ministru al Romaniei, dl Victor Ponta, intr-o tara NATO, democratica, s-a prezentat la DNA. Este foarte bine cum a procedat. Asa este corect. Victor Ponta a respectat legea. (...) Daca gresim, ne prezentam. Sunteti cetateni toti", a precizat Oprea.

Intrebat de asemenea daca imaginea tarii nu are de suferit in exterior, avand in vedere ca premierul are calitatea de inculpat, Oprea a spus: "Ba da. Scandalurile acestea sunt peste tot in lume, dar important este sa ne supunem legii, iar premierul Ponta se supune legii, se prezinta oricand la DNA. Este un exercitiu democratic".

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii