ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-09-2015, ora 09:55

Furtunile au facut PRAPAD in tara. Prognoza meteo pentru luni si marti

Articol de Cristian Amariei
Un tren cu sute de calatori a ramas blocat intre Suceava si Bistrita Nasaud din cauza copacilor doborati pe sine de vantul puternic. Mai multe echipaje au intervenit. Portul Midia a fost inchis din cauza vantului puternic.

Traficul feroviar intre Moldova si Ardeal a fost blocat sambata seara timp de trei ore din cauza unor copaci doborati de vant. Pasagerii au fost nevoiti sa astepte in vagoane pana cand angajatii CFR au degajat calea ferata.

Pe parcursul zilei de sambata, 5 septembrie, instabilitatea atmosferica s-a accentuat treptat in regiunile vestice, nordice si centrale si in zonele de deal si de munte. Pe arii relativ extinse au fost averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce au luat si aspect de vijelie si caderi de grindina. Ploile au avut si caracter torential, iar cantitatile de apa au depasit local 15...20 l/mp si izolat 35...40 l/mp.

In sudul si nord-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, in special in noaptea de sambata spre duminica ( 5/6 septembrie), iar in est si sud-est cu precadere in seara zilei de duminica si in primele ore ale noptii.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca incepand cu ora 20:00, portul Midia a fost inchis din cauza vantului puternic.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunta ca temperaturi se pun in acord cu data din calendar. Masa de aer cald se retrage si patrunde o masa de aer racoros, o masa de aer destul de rece. Temperaturile in sud nu vor depasi 26+27 de grade la jumatatea saptamanii. Pe parcursul noptii, racirea va fi intensa. Marti, miercuri dimineata, in zonele depresionare, vor fi temperaturi de 3 grade, mai coborate decat in mod normal. in zona Capitalei, inceputul saptamanii viitoare nu vom avea mai mult de 25-26 de grade. Vor fi dimineti in care temperatura va cobori la 10 grade. Vor mai fi ploi, dar nu semnificative pentru a reface deficitul de apa in sol.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi in general instabila, iar in sud-estul teritoriului se va mentine calduroasa, izolat caniculara dupa-amiaza. in nordul, centrul tarii si la munte, vor fi innorari temporare si, mai ales in prima parte a intervalului, vor mai fi averse locale. in regiunile estice si sud-estice innorarile vor fi mai accentuate seara si in prima parte a noptii, cand local vor fi averse ce vor avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice si vor fi conditii de grindina.

In celelalte regiuni, ploile se vor semnala izolat. Vantul va avea intensificari temporare in cea mai mare parte a tarii, iar in timpul fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice trecator poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 grade in Maramures si 35 de grade in Baragan si in vestul Dobrogei.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi in general frumoasa si se va raci si in sud-estul teritoriului, astfel cã valorile termice diurne vor ajunge in cea mai mare parte a tarii sa se incadreze in limitele normale ale acestei perioade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17...18 grade in Maramures si Transilvania si 29 de grade in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in jumatatea nordica, iar in prima parte a zilei si in sud-est, dar numai pe arii restranse va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana si trecator in sudul Olteniei si pe litoral.

PROGNOZA METEO MARTI: Vremea se va mentine racoroasa pentru aceasta data in regiunile intracarpatice si apropiata de normalul termic al perioadei in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 in Maramures si 27 de grade in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu innorari in jumatatea nordica a teritoriului, unde pe arii restranse va ploua. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: prognoza, meteo, furtuni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii