A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664656.6746.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fumator sau nefumator? Care este doza SIGURA DE COFEINA pe care o putem consuma zilnic
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-01-2014, ora 16:02

Fumator sau nefumator? Care este doza SIGURA DE COFEINA pe care o putem consuma zilnic

Articol de Madalina Irimia

Doza zilnica sigura de cofeina depinde de la o persoana la alta, in functie de factori ca sexul, genetica, varsta sau nivelurile de toleranta. Trebuie avut in vedere faptul ca persoanele care utilizeaza contraceptive orale asimileaza mai greu cofeina, iar fumatorii o proceseaza mai repede decat nefumatorii.

Insa, conform Food Standarts Agency o persoana sanatoasa poate consuma in medie 400mg de cofeina pe zi, fara sa apara efecte adverse precum: anxietatea sau probleme cu inima. In cazul gravidelor, cantitatea zilnica de cofeina trebuie redusa la jumatate (200mg), iar copiii de peste 10 ani au voie sa consume cam 75mg de cofeina pe zi, scrie doctorulzilei.ro.

Conform unui tabel intomit de Chemical and Engineering News, o cafea Starbucks de 450ml contine 330mg de cofeina, iar o cafea instant de 200ml contine 93mg de cofeina. Doza fatala de cofeina este de 10g de cofeina, echivalentul a 75 de cesti de cafea de 220ml, consumate in decurs de cateva ore.

Foto: copilul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii