ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-10-2012, ora 10:06

Fructele goji, secretul longevitatii. Cum sa le incluzi in dieta

Articol de Madalina Irimia

Numit si "fructul longevitatii", goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sanatate. Afla de la Dr. Oz ce efecte bune are si cum sa-l folosesti in alimentatia ta!

Fructele goji au o culoare rosie, sunt mici si se consuma de mii de ani in China, Tibet si India, in special pentru ca au grija de sanatate si incetinesc imbatranirea. In plus, ele au numeroase alte beneficii care le-a facut celebre si au ajuns sa fie consumate in multe alte tari. In iulie 2006, Time Magazine a denumit fructele goji "Superfruit Breakout of the Year", iar de atunci popularitatea acestor fructe a crecut in Statele Unite ale Americii, Japonia, Canada si Europa.

Deoarece abunda in proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism: sunt o sursa importanta de antioxidanti care incetinesc imbatranirea pielii, scad colesterolul rau, previn degradarea vederii, datorita continutului bogat in betacaroten, luteina si zeaxantina, intaresc oasele si ligamentele datorita continutului ridicat in minerale, in special calciu protejeaza sanatatea oaselor.

Integral pe realitatea.net

Foto: femeiastie.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
George,  26.12.2012 16:38

Am consumat si eu si sunt f.bune si te simti bine .

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii