A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664026.0064.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fructele de vara iti intaresc sistemul imunitar. Iata cum trebuie sa le consumi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-07-2015, ora 16:15

Fructele de vara iti intaresc sistemul imunitar. Iata cum trebuie sa le consumi

Articol de Madalina Irimia
Vara este anotimpul perfect pentru a ne pune la punct sanatatea prin alimentatie. Iata cateva fructe de vara pentru un sistem imunitar puternic:

Zmeura

Nutritionistii sustin, pe baza unor studii, ca zmeura este o sursa extrordinara de vitamine, minerale si antioxidanti. Aceste fructe trebuie puse pe lista de fructe de vara pentru un sistem imunitar puternic datorita faptului ca are un continut important de vitamina B si acid folic, consumul de zmeura te poate ajuta atunci cand ai probleme emotionale, stari de suparare sau o depresie usoara.

Pepenele rosu

Pentru ca are un continut important de potasiu, pepenele rosu poate tine departe formarea pietrelor la rinichi si cresterea acestor. Mai exact, consumul de pepene rosu reduce concentratia de acid uric din sange si are proprietati diuretice.

Pepenele rosu trebuie pus pe lista de fructe de vara pentru un sistem imunitar puternic pentru ca are un continut foarte scazut de grasimi si colesterol si un nivel crescut de antioxidanti, ceea ce poate ajuta organismul in lupta contra radicalilor liberi, protejeaza vasele de sange si impiedica ingrosarea peretilor arteriali. Datorita continutului de vitamine, saruri si aminoacizi, consumul de pepene rosu poate combate anxietatea, stresul sau atacul de panica, scrie Adevarul.

Piersici

Pentru ca au un continut ridicat de fibre si potasiu, pot fi de mare ajutor intr-o cura de detofixiere. De asemenea, potasiu va ajuta sa mentineti sanatatea rinichilor, presiunea arteriala normala si ajuta in reglarea cantitatii de lichid intracelular. Beneficiile consumului de piersici sunt si in ceea ce priveste combaterea anemiei, constipatiei sau a hipertensiunii arteriale. De asemenea, nutritionistii mai spun ca piersicile sunt de ajutor si in cazul gastritei, a inflamatiilor rinichilor, brinsite sau astm. Exista studii care arata ca piersicile aduc un aport important si de vitamina A, care ajuta organismul sa tina departe formarea celulelor maligne in organe si glande cu tesut epitelial.

Afinele

Afinele ajuta organismul sa lupte cu infectiile Caisele. Caisele sunt bogate in potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina A si C sau B6. De asmenea, contin fibre care ajuta tranzitul intestinal, previn tulburarile digestive, constipatia sau aparitia ulcerului. Beneficiile consumului de caise sunt si in ceea ce priveste sanatatea sangelui. De exemplu, betacarotenul pe care il contin caisele scade nivelul de colesterol din sange si protejeaza inima. De asemenea, aceste fructe trebuie puse pe lista de fructe de vara pentru un sistem imunitar puternic si datorita faptului ca vitamina A din caise mentine vederea sanatoasa si ajuta organismul sa lupte impotriva actiunii radicalilor liberi. Afine. Afininele sunt foarte bogate in vitamina C, fibre sau vitaminele K si E. D

Coacaze

Continutul ridicat de vitamina C pe care il au coacazele aduce beneficii in functionalitatea sistemului imunitar si producerea de colagen. Aceste fructe trebuie puse pe lista de fructe de vara pentru un sistem imunitar puternic si pentru ca va ajuta sa va mentineti o piele sanatoasa si sa va vindecati repede eventuale leziuni. Mai mult, se stie ca vitamina C este un antioxidant puternic, anihileaza radicalii liberi si tine departe cancerul.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: fructe, vara, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii