A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834541.3795.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fructele care te ajuta sa tratezi anemia
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-03-2016, ora 09:48

Fructele care te ajuta sa tratezi anemia

Articol de Cristian Amariei
Anemia este o boala des intalnita indiferent de varsta si poate aparea daca ai o alimentatie necorespunzatoare, o menstruatie prea abundenta sau probleme cu rinichii sau ficatul.

Pe langa medicamente si fructele joaca un rol important in tratarea carentei de fier din organism pentru ca ajuta la echilibrarea mineralelor si nutrientilor din organism. Multi nutritionisti recomanda combinarea fructelor care contin fier cu lamaie, pentru ca astfel acesta se va absorbi mult mai bine.

Iata care sunt fructele bune pentru tratarea deficitul de fier!

Lamai si portocale

Citricele sunt bogate in vitamina C, motiv pentru care ar trebui sa fie indispensabile din alimentatie. De langa micul dejun nu ar trebui sa lipseasca un pahar cu suc de portocale. De asemenea, este indicat sa consumi cereale cu fructe de padure, oleaginoase. La salate, adauga putin suc de lamaie, pe post de dressing. Poti face ca citricele sa faca parte din alimentatia ta, oricat de putin conteaza.

Prune

Prunele sunt printre cele mai bune fructe medicinale: sunt digestive, trataeza constipatia, inflamatiile, ne dau energie si, cea mai buna parte a lor, contin o foarte mare cantitate de fier. Pot fi consumate naturale sau deshidratate, sunt ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare de dupa-amiaza. Fara indoiala, prunele se numara printre fructele excelente in tratarea carentelor de fier.

Shake de pere si mere

Sanatos, gustos, bun la toate si, mai presus de toate, cu proprietati tamaduitoare. „Un mar pe zi te tine departe de doctor”, spune un proverb, care se aplica si in cazul perelor. Decojeste un mar si o para, adauga un pahar de apa si adauga-le in blender. Combinatia este excelenta pentru cresterea nivelului de hemoglobina.

Corcodusele

Corcodusele se numara printre fructele cu ajutorul carora combati anemia. Acestea previn, dar si trateaza carenta de fier, dar ajuta totodata la detoxifierea organismului si reduc aparitia bolilor cardiovasculare.

Strugurii negri

Vitamina C continuta de strugurii negri ajuta la fixarea fierului in organism, joaca un rol in procesul de digestie si pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: fructe, tratament, anemie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii