A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664349.6572.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fructele - beneficii uimitoare pentru sanatatea ta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-03-2015, ora 10:07

Fructele - beneficii uimitoare pentru sanatatea ta

Articol de Madalina Irimia
Fructele... aceste mine de aur bogate in vitamine, minerale si fibre atat de necesare pentru ca noi sa fim energici, in forma si sanatosi, indiferent de varsta!

5 fructe pe zi sunt suficiente pentru a ne echipa corpul cu nutrientii de care corpul are nevoie pentru a se feri de radicalii liberi care ne dau tarcoale.

Efectele pozitive ale consumului zilnic de fructe sunt demonstrate de numeroase studii stiintifice relevante. Printre acestea putem enumera: reducerea riscului de boli de inima, infarct si atac cerebral, protectia impotriva anumitor tipuri de cancer, prevenirea obezitatii si a diabetului, normalizarea tensiunii arteriale si scaderea riscului de boli renale si afectiuni osoase etc.

Pentru ca voi sa stiti care sunt fructele cu cel mai mare continut de vitamine am pregatit un top 5 al celor mai indicate fructe, in functie de beneficiile pe care le ofera organismului:

Top 5 fructe bogate in:

- vitamina A, esentiala pentru mentinerea sistemului respirator, imbunatatirea vederii, mentinerea sanatatii pielii si a mucoaselor: pepene galben, caise uscate, papaya, mango, piersici.

- vitamina B6, importanta pentru mentinerea echilibrului psihic, ajuta la inlaturarea oboselii, durerilor de cap si stresului si regleaza colesterolul si tensiunea arteriala: fistic, alune de padure, banane, avocado, nuci.

- vitamina C, cu o contributie importanta in prevenirea si tratarea infectiilor: macesele, guavele, kiwi, papaya, portocalele.

- vitamina E ajuta la functionarea normala a glandelor sexuale si endocrine, ofera protectie vaselor sanguine si are efect anticancerigen: migdale, arahide in coaja, caise uscate, alune de padure, fistic.

Fructele sunt, de asemenea, resurse importante de minerale si antioxidanti, care ajuta la hranirea si protectia celulelor si, implicit, a intregului orgasnim.
Acestea se regasesc din belsug in fistic (cea mai mare cantitate de zinc), rosii uscate (cea mai mare cantitate de licopen), smochine uscate (cea mai mare cantitate de calciu), caise uscate (cea mai mare cantitate de fier si potasiu), migdale (cea mai mare cantitate de magneziu).

Consumul de fructe este indicat in mod deosebit celor care tin dieta pentru ca unele au foarte putin zahar (zmeura, capsunile si piersicile sunt cele mai indicate), multe fibre (macesele, nucile verzi si fructul pasiunii fiind cele mai bune resurse), ajuta la scaderea colesterolului (avocado fiind fructul numarul 1 in lupta cu acest inamic al sanatatii si siluetei), au foarte putine calorii (pepenele rosu detine locul fruntas in acest top) si multe proteine (caisele uscate, prunele si strugurii sunt primele pe aceasta lista).

Daca ati mers deja la cabinetul unui specialist in nutritie, probabil ati aflat deja ca fructele nu sunt recomandate spre consum seara, dupa cina, deoarece pot favoriza depunerea kilogramelor, iar cele mai eficiente fructe care lupta cu kilogramele sunt citricele, care ajuta la arderea rapida a grasimilor si detoxifiaza organismul.

Consumul de fructe este cel mai indicat ca o gustare intre micul dejun si pranz, sau dupa amiaza (intre pranz si cina), iar pentru a va mentine dantura curata si sanatoasa este recomandat consumul unui mar, de preferat in coaja, pentru a beneficia la maximum de vitaminele si nutrientii dina ceste minuni ale naturii.

Pe de cealalta parte, persoanele care doresc sa mai puna cateva kilograme, dar intr-un mod sanatos, fara sa apeleze la junk-food, sunt sfatuite sa consume multi struguri, fructe care ajuta la ingrasat prin stimularea apetitului si continutul caloric destul de ridicat, dar care au in acelasi timp proprietati antioxidante cu efect antiimbatranire, protejandu-va celulele si tesuturile de actiunea periculoasa a radicalilor liberi.

Nici ananasul nu este lasat deoaparte, mai ales ca se afla in topul fructelor cu cel mai puternic efect afrodisiac. Aviz celor care se stiu cu probleme de natura sexuala!

Si pentru ca sezonul estival bate la usa zgomotos, trebuie sa stiti ca hidratatea corpului poate fi obtinuta nu numai printr-un consum adecvat de apa, ci si printr-un consum frecvent de fructe cu procent ridicat de apa, precum rubarba, merele si pepenele rosu.

Iar o zi perfecta la plaja inseamna protectie pentru piele si un bronz de invidiat, deci nu uita, pe langa crema de protectie solara, sa iti hranesti pielea din interior pentru a fi puternica in fata razelor ultraviolete nocive. Consuma multe fructe bogate in betacaroten (caise, piersici, cirese, pere etc.) pentru a fi ferita de arsurile si riscul de a face cancer de piele.

Retine un alt aspect important: consuma orice fruct iti place, insa fa-o pe stomacul gol pentru a beneficia la maximum de vitaminele, fibrele si carbohidratii sanatosi pe care le contine.

Problemele digestive, kilogramele in plus, lipsa de energie si aspectul tern al pielii sunt printre problemele care isi gasesc rezolvarea daca mananci portia zilnica de 5 fructe.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii